UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR – 8. DanceOnNet radionice Požeškog plesnog kreatorija

Datum objave: 17. 6. 2021. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Nakon Ane Mrak, Nike Lilek, Endija Schrottera, Eme Janković, Aleksandre Janeve Imfeld, Nastasje Štefanić i Ivone Grubišić Pupić, osma u nizu umjetnica je Aleksandra Mišić koja će putem zoom platforme voditi radionicu naziva “IN – SIDE”.

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar nastavlja s edukativnim programom gostujućih plesnih umjetnika i pedagoga “Požeški plesni kreatorij” u sklopu DanceOnNet projekta uz potporu Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. Nakon Ane Mrak, Nike Lilek, Endija Schrottera, Eme Janković, Aleksandre Janeve Imfeld, Nastasje Štefanić i Ivone Grubišić Pupić, osma u nizu umjetnica je Aleksandra Mišić koja će putem zoom platforme voditi radionicu naziva “IN – SIDE”.

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar kroz projekt “DanceOnNet” svoje dvadesetjednogodišnje djelovanje u području popularizacije suvremenog plesa kroz više područja edukativnog, izvedbenog i organizacijskog karaktera nastoji prilagoditi novonastalim uvjetima koji bitno ograničavaju i smanjuju vidljivost planiranih kreativnih sadržaja. Glede neizvjesnosti načina provedbe većine projekata, nadogradnja i kreiranje istih uz digitalni pristup čini se spasonosnim rješenjem. Dijelom ovog projekta je i “Požeški plesni kreatorij” – edukativni program s gostujućim plesnim umjetnicima.

Dvodnevna radionica namijenjena je plesačima s predznanjem , a održati će se putem zoom platforme
19. lipnja 2021. (subota) 18:00 – 19:30
20. lipnja 2021. (nedjelja) 10:00 – 11:30
Kotizacija za sudjelovanje:
1 termin / 25 kn.
2 termina / 50 kn.
Obrazac prijave možete ispuniti na www.ilijanaloncar.hr pod “online radionice” te na istom pronaći podatke za uplatu slijedom čega će stići link za sudjelovanje.
Dodatne informacije na 098 884 057.

Radionica IN-SIDE radi s ograničenjem prostora kao motivatorom za kretanje. Težište je na kretanju unutar vlastite kinesfere, artikulaciji kralješnice i prostora unutar tijela. Kretnje proizlaze iz neke vrste predloška, imaginacije, obrasca čije ponavljanje traži preciznost i koordinaciju. Intenziteti i jačina kretanja pomažu da plesači investiraju energiju u kretanje i razvijaju dinamički senzibilitet u tijelu.

Aleksandra Mišić rođena je 1978.g u Puli. Svoje prve plesne korake započela  je u Puli u Plesnom studiu „Zaro” pohađajući klasični balet, a zatim je daljnju edukaciju nastavila u Hrvatskoj i inozemstvu učeći od renomiranih pedagoga i plesača ( Laban Centar London, Impulstanz). Umjetnička je ravnateljica i suosnivačica MASA DANCE COMPANY zajedno s Ognjenom Vučinićem. Kroz svoju plesnu karijeru djeluje kao plesni pedagog educirajući amatere i profesionalce u Hrvatskoj i inozemstvu; suvremeni ples, partnering i improvizaciju. Voditelj je i organizator plesnih edukativnih programa u D/E/P -u koji je dio djelatnosti Masa dance company. Kao plesačica ima dugogodišnje bogato iskustvo kao članica Zagrebačkog plesnog ansambla, te u suradnjama sa domaćim umjetnicima i institucijama ( INK, HNK Ivan Pl. Zajc, Zagrebački plesni centar, Tjedan suvremenog plesa, Plesni centar Tala, Žak Valenta, Liliana Rezsnik, Marjana Krajač i mnogi drugi). Dobitnica je Nagrade hrvatskog glumišta 2014. za najbolje plesno ostvarenje u predstavi “Hermafroditi duše” autora Žaka Valente, a kao koreografkinja, dobitnica je brojnih prestižnih domaćih i inozemnih nagrada i priznanja. Zajedno s Ognjenom Vučinićem dobitnica je Nagrade kritike na Festivalu koreografskih minijatura 2011. godine te Grand prix nagrade na 6. Međunarodnom festivalu suvremenog plesa u Alžiru za predstavu ”TI” u produkciji Masa dance company. Surađivala je s raznim umjetnicima, kazalištima, redateljima, piscima, estradnim umjetnicima, glazbenicima i glumcima. Svoju akademsku edukaciju nastavlja na ADU, te završava studij za nastavnika suvremenog plesa. Trenutno je na diplomskom studiju Dramaturgija izvedbe. Predaje predmet Scenske prakse u srednjoj školi za suvremeni ples pri Umjetničkoj školi Franje Lučića u Velikoj Gorici, a također je i  stalni suradnik i predavač na Institutu za umetničku igru u Beogradu na BA i MA plesnim studijima suvremenog plesa. Živi i radi u Zagrebu.

IZVOR: UO PR Ilijane Lončar

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn