UO PLESNA RADIONICA ILIJANE LONČAR – 4. DanceOnNet radionica: Ema Janković i “CONTEMPORARY IN YOUR ROOM”

Datum objave: 07. 4. 2021. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar s posebnim zadovoljstvom najavljuje nastavak online plesnih radionica vođenih od strane eminentnih plesnih umjetnika i pedagoga. Nakon tri uspješno realizirane ovogodišnje radionice pod vodstvom Ane Mrak, Nike Lilek i Endija Schrottera, četvrta u nizu je  plesna umjetnica Ema Janković koja će nam voditi radionicu “CONTEMPORARY IN YOUR ROOM” putem zoom platforme.

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar kroz projekt “DanceOnNet” svoje dvadesetjednogodišnje djelovanje u području popularizacije suvremenog plesa kroz više područja edukativnog, izvedbenog i organizacijskog karaktera nastoji prilagoditi novonastalim uvjetima koji bitno ograničavaju i smanjuju vidljivost planiranih kreativnih sadržaja. Glede neizvjesnosti načina provedbe većine projekata, nadogradnja i kreiranje istih uz digitalni pristup čini se spasonosnim rješenjem. Dijelom ovog projekta je i “Požeški plesni kreatorij” – edukativni program s gostujućim plesnim umjetnicima. Projekt je realiziran uz potporu Ministarstva kulture Republike Hrvatske,Požeško – slavonske županije i Grada Požege.

Dvodnevna radionica namijenjena je plesačima s predznanjem i iskustvom, a održati će se putem zoom platforme 10. – 11. travnja 2021. (subota i nedjelja) od 18:00 – 19:30.
Kotizacija za sudjelovanje:
1 termin / 25 kn.
2 termina / 50 kn.

Obrazac prijave možete ispuniti na  https://ilijanaloncar.hr/ pod “online radionice” slijedom čega šaljemo link za sudjelovanje.
Dodatne informacije na 098 884 057.

Radionica će započeti s mobility flow warm up-om te će se nastaviti u smjeru pripreme kroz određene vježbe za osvještavanje tijela i koreografiju koju ćemo raditi (naravno prilagođenu za male prostore).

Ema Janković je profesionalna plesačica rođena u Puli. Diplomirala je na konzervatoriju Trinity Laban u Londonu 2012. godine. Za to vrijeme radila je u NDT II u Nizozemskoj i Joss Arnott Dance Company u Velikoj Britaniji. Nakon 2012. plesala je u mnogim projektima od kojih su neki: „Glasshouses” Lewisa Majora u Velikoj Britaniji, „La Femme” Saint Louis Rhino, „Recurrent measures” Georgea Stamosa, „Hunger” Miloša Isailovića i mnogi drugi. Bila je dio kompanije Jasmin Vardimon II (JV2) i izvela je „Tomorrow” s Jasminom Vardimon Company u Sadler’s Weels. Dio je Balkanskog plesnog projekta od 2016. godine, radeći s Igorom Kirovim, Aleksandrom Ilićem, Natalijom Iwaniec itd.
2015. s kolegicom Andreom Solomun osnovala je Dance Company & M, koreografirajući, producirajući i plešući u 5 cjelovečernjih predstava (2015. -2019.): „Prison of Decision”, „Oh Sweet Something”, „Room N ° 7″, „Room N °13″ i „3″.
2018. radila je u Staatsoper Unter den Linden u operi „Hippolyte et Aricie “u koreografiji Alette Collins iz Berlina. Pridružila se Tanzcompagnie Landesbuhnen Sachsen 2019. godine.

TEKST: S. P.         FOTO: Plesna radionica Ilijane Lončar

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn