UMJETNOST KLAUNIRANJA U SLUŽBI RADOSTI – Crveni Nosovi razveselili djecu s teškoćama u OŠ Julija Kempfa

Datum objave: 16. 2. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Crveni Nosovi klaunovidoktori posjetili su OŠ Julija Kempfa. Na veselje Kempfovaca, odigrali su interaktivnu glazbenu predstavu Karavan Orkestar namijenjenu djeci s teškoćama u razvoju.

Klaunovidoktori su umjetnici, posebno educirani za rad s bolesnom djecom, starijim i nemoćnim osobama te s djecom i mladima s teškoćama u razvoju. Misija Crvenih Nosova klaunovadoktora je uz pomoć umjetnosti profesionalnog klauniranja, humora i smijeha probuditi kod djece osjećaj radosti, sreće i optimizma.

Na veselje Kempfovaca, danas su u školi odigrali interaktivnu glazbenu predstavu Karavan Orkestar. Riječ je o interaktivnoj predstavi klaunovadoktora za djecu s teškoćama u razvoju. Predstava je bazirana na osjetilima, zvuku, dodiru i susretu te je vrlo nježna, suptilna i muzikalna, a provodi ju troje klaunovadoktora.

“Djeca su uključena u predstavu jer klaunovi pjevaju o njihovim imenima te zajedno s klaunovima stvaraju ritam ključićima. Uključivanje djece s teškoćama u razvoju u kulturna i umjetnička događanja od iznimne je važnosti. Njihove su reakcije snažne i iskrene te dotiču srca svih prisutnih. Današnjim posjetom klaunovadoktora OŠ Julija Kempfa nastavlja se naša višegodišnja suradnja koja je od izrazite važnosti i donosi brojne benefite za učenike s teškoćama u razvoju. Ovakva događanja pridonose tome da djeca koja zajedno sa svojim roditeljima nose svakodnevni teret različitih vrsta teškoća otvaraju srca i misli radosnom pogledu na stvarnost, na život, na probleme. Smijeh je taj koji nas štiti od fizičkog i psihološkog stresa i zato smo neizmjerno sretni zbog svakog današnjeg trenutka koji su naši učenici proveli s umjetnicima iz Crvenih Nosova,”rekla je ravnateljica škole Kornelija Sabljak.

“Želja nam je da zrake sunca i odjeci smijeha koje su klaunovidoktori donijeli u našu školu potraju što duže i zato se već sada veselimo nekom novom zajedničkom budućem druženju.” dodala je.

TEKST: S. P./ OŠ J.K.               FOTO: OŠ J. Kempfa

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn