UMJESTO DOMJENKA – Župan Tomašević darivao socijalno ugrožene obitelji

Datum objave: 15. 12. 2016. | Kategorija: Društvo

3539bc0fdee690b2d483c30c30833909_xl

POŽEGA- Već tradicionalno, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i ove godine je odlučio umjesto Božićnog domjenka darivati socijalno ugrožene obitelji sa područja županije kako bi im bar malo uljepšao Božićne blagdane.

U društvu gradonačelnika i načelnika župan Tomašević danas je obišao obitelji iz Milanluga, Sesveta, Hrnjevca, Golog Brda, Drage, Drškovaca i Skenderovaca. Šesteročlana  obitelj Stjepana Stjepanovića živi u trošnoj kućici u Milanlugu. Četvero školaraca uči u jednoj prostoriji i, bez obzira na uvjete, jako su dobri učenici. Obitelj Bralić iz Sesveta živi bez primanja i u teškoj su situaciji. U Hrnjevcu je župan darivao obitelj Čatak sa jedanaestero malodobne djece. U Golom Brdu darivao je obitelj Ištvanić. Majka i otac obitelji su gluhonijemi i nezaposleni, ali unatoč tome djeca u školi postižu izvrsne rezultate. Njihov sin Nikola dobio je nagradu Općine Kaptol za postignute izvrsne rezultate u školi. U Dragi je župan darivao deseteročlanu obitelj Kajan, a potom i  obitelj Jurković iz Drškovaca te sedmeročlanu obitelj Hlebec iz Skenderovaca.

Sve obitelji župan Tomašević je darivao prigodnim darovima i novčanim iznosom od tisuću kuna. Sutra će župan darivati obitelji sa područja Pakraca i Lipika.

TEKST: S .P. /pszupanija.hr/         FOTO: pszupanija.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn