ULAGANJE ZA BUDUĆNOST – Završni radovi na južnoj gradskoj obilaznici

Datum objave: 22. 11. 2014. | Kategorija: Društvo

ng

NOVA GRADIŠKA – Jedan od najdugovječnijih i najiščekivanijih infrastrukturnih projekata grada Nova Gradiška mogao bi, ukoliko vrijeme dozvoli, biti završen do kraja godine. Riječ je o projektu izgradnje južne gradske obilaznice, 1.dionica, prometnice od županijske ceste Ž4157 do državne ceste D51, dužine 2,36 kilometara. Projekt koji financiraju Hrvatske vode  vrijedan  je 20,3 milijuna kuna.

Projekt je to od presudnog značaja za gospodarski razvoj čitavog novogradiškoga kraja, a posebno za funkcioniranje Industrijskog parka, trenutno najkvalitetnije nacionalne poslovne zone,sa samo jednim izrazitim minusom. Upravo taj bi minus, izgradnjom ove prometnice, trebao konačno biti eliminiran, jer južnom gradskom obilaznicom Industrijski park dobiva  iznimno kvalitetnu „spojnicu“ s autocestom Zagreb –Lipovac, a gradski će se promet preusmjeravanjem kamiona i šlepera, značajno rasteretiti.
ipng
Najveći dio obilaznice već je asfaltiran, a pred izvođačem radova je još izgradnja dva kružna toka-jedan kod naplatnih kućica i izlaska na autocestu, a drugi u ulici Kralja Zvonimira, kod ulaska u Industrijski park. Osim niza prometnih i gospodarskih pogodnosti koje će izgradnjom južne obilaznice dobiti grad Nova Gradiška (očekivane su, svakako, na prvom mjestu, nove investicije u Industrijskom parku), od ovog će projekta, dugoročno profitirati i općina Rešetari , jer će se izgradnjom južne obilaznice grada stvoriti preduvjeti  i za ulaganja u mjesnu poduzetničku zonu.

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: IPNG

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn