ULAGANJE U ŠKOLSTVO – U veličkoj osnovnoj školi potpisan ugovor za obnovu krovišta vrijedan 770 tisuća kuna

Datum objave: 22. 11. 2021. | Kategorija: Društvo

VELIKA – U Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ u Velikoj danas je potpisan ugovor s izvođačem radova na obnovi krovišta škole. Vrijednost radova je 770 tisuća kuna pri čemu 300 tisuća kuna osigurava Ministarstvo regionalnog razvoja, a ostalo Požeško-slavonska županija.

Zgrade škole energetski je obnovljena prošle godine u što je utrošeno 4 milijuna kuna, a obnovom krovišta bit će potpuno dovršeni svi radovi nužni za kvalitetan boravak učenika i djelatnika. Projekt obnove krovišta bit će realiziran u sklopu Programa podrške brdsko-planinskim područjima i Ministarstvo regionalnog razvoja sufinancira projekt s 300 tisuća kuna, dok ostali dio potrebnog iznosa osigurava Požeško-slavonska županija.

Danas je potpisan ugovor s izvođačem radova tvrtkom “L Projekt” iz Rajsavca, a uz ravnatelja škole Zdravka Baruna, te predstavnicu izvođača radova, potpisivanju ugovora nazočila i požeško-slavonska županica Antonija Jozić koja je naglasila važnost ovakvih projekata.  “Požeško-slavonska županija skrbi o svih svojih 18 ustanova koje su vezane za obrazovanje i značajna sredstva se ulažu već ove godine u investicijsko održavanje i poboljšanje uvjeta školovanja naše djece, što u osnovnim što u srednjim školama, ali i tekuće održavanje.”rekla je županica.

“U ovom trenutku, na području županije provode se projekti koji su vezani za školstvo u iznosu od 8 milijuna i 156 tisuća kuna od čega najznačajniji iznos odlazi na izgradnju restorana Đačkog doma u Požegi, a riječ je o 6,3 milijuna kuna, koji bi trebao biti vrlo uskoro završen. Uz to, radimo analize potreba vezano za uspostavu jednosmjenskog rada u našim osnovnim školama pri čemu smo za projektnu dokumentaciju u idućoj godini osigurali sredstva iz Proračuna.” naglasila je županica Jozić. Potpisivanju ugovora nazočili su i ravnateljica Regionalnog koordinatora razvoja Požeško-slavonske županije Senka Horvat te predstavnik Općine Velika Valentin Raguž.

TEKST: Sanja Pok                  FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn