ULAGANJE U PROMETNU INFRASTRUKTURU – Pakracu odobreno 1,15 milijuna kuna

Datum objave: 28. 3. 2017. | Kategorija: Društvo

DSC000204

PAKRAC – Gradu Pakracu odobreno je nešto više od 1,15 milijuna kuna koji će biti utrošeni u modernizaciji i izgradnju prometne infrastrukture, a odobrena su sredstva iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU (800.000 kuna), te iz Ministarstva unutarnjih poslova kroz „Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa RH 2001.-2020.“ (351.000 kuna)

MRRFEU kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice sufinancirati će modernizaciju Ulice hrvatske policije iz Domovinskog rata – IV faza s 800.000 kuna. Radi se o IV. fazi modernizacije navedene ulice, te o dijelu Ulice Andrije Hebranga. Projektom je predviđen završetak radova u Ulici HP iz DR kroz uređenje križanja i završetka javne rasvjete, te izgradnje javne rasvjete i spoj s pješačkom stazom u Ulici A. Hebranga. Procijenjena vrijednost projekta je oko milijun kuna.
U prethodnim fazama u ovoj ulici moderniziran je kolnik, izgrađena pješačka i biciklistička staza, te pripremljena elektroinstalacija za javnu rasvjetu.

Kroz Nacionalni program sigurnosti cestovnog prometa MUP će s 351.000 kuna sufinancirati izgradnju dijela nogostupa i biciklističke staze u Bolničkoj ulici u ukupnoj duljini 461 metra. Radi se o nastavku izgradnje nogostupa i biciklističke staze od spoja Vukovarske ulice do državne ceste D5., a procijenjena vrijednost je oko 500.000 kuna. Kako je najavila Marija Čar, voditeljica Odsjeka za graditeljstvo i komunalne djelatnosti u Gradu Pakracu, svi radovi trebali bi biti dovršeni do kraja ove godine.

TEKST: S.P./ Grad Pakrac       FOTO: S. P. (ilustracija)

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn