ULAGANJE U BUDUĆNOST – Radovi na sportskim igralištima i okolišu OŠ Stjepana Radića u Čaglinu

Datum objave: 24. 11. 2023. | Kategorija: Društvo

ČAGLIN – U tijeku su radovi na uređenju sportskih igrališta i dijela površine okoliša Osnovne škole Stjepana Radića u Čaglinu. Radlilište je posjetila požeško-slavonska županica Antonija Jozić, s pročelnicom Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu i sport Sunčicom Bajić, načelnikom Općine Čaglin Daliborom Bardačem i ravnateljicom škole Slađanom Švajda.

Projekt obuhvaća uređenje terena za sportske aktivnosti predviđene nastavnim planom i programom – rukometno (malonogometno) igralište, košarkaško igralište, odbojkaško igralište, igralište za graničar, atletsku stazu, bacalište kugle i stazu za skok u dalj. Na svim igralištima uklanja se postojeći asfalt, na dijelu košarkaškog i odbojkaškog igrališta asfalt se obnavlja, dok se na dijelu rukometnog igrališta izvodi potpuno nova konstrukcija. Atletska staza, bacalište kugle i staza za skok u dalj izvode se pak kao novoprojektirane komponente.Ukupna vrijednost projekta je 182.601,65 eura, od čega je Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU temeljem Ugovora o financiranju osiguralo 60.000,00 Eura s PDV-om, a preostali dio od 122.601,65 eura sufinancira Požeško-slavonska županija, osnivač osnovne škole.

“Ovaj projekt za našu djecu donosi sigurniji način obavljanja tjelesnih aktivnosti jer, uz obnavljanje terena, bit će postavljeni i novi tereni koji će povećati kvalitetu izvođenja nastave tjelesne i zdravstvene kulture,” rekla je ravnateljica škole Slađana Švajda.

Načelnik Dalibor Bardač zahvalio je Požeško-slavonskoj županiji na prijavi projekta i pomoći pri realizaciji. “Svaki projekt koji se provodi na području Općine Čaglin je dobrodošao, a pogotovo ovakvi projekti koji stvaraju direktnu korist za naše najmlađe, osnovnoškolce i vrtićance, a potom i za ostale stanovnike koji će nove terene koristiti za rekreaciju i provođenje slobodnog vremena,” naglasio je načelnik.

“Veselim se završetku ovog projekta koji će najmlađim stanovnicima Općine Čaglin osigurati adekvatne uvjete za bavljenje sportskim aktivnostima i druženje s vršnjacima. Uz to što sport direktno utječe na zdravlje, predstavlja vid socijalizacije i kao takav treba biti važna sastavnica odrastanja naše djece. S tim ćemo ciljem kao županija, a u suradnji s jedinicama lokalne samouprave, nastaviti ulaganja u sportsku infrastrukturu na području svih naših gradova i općina,” rekla je županica Jozić.

TEKST:S. P./ PSŽ                FOTO: PSŽ

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn