ULAGANJE U BUDUĆNOST I ZNANJE – Grada Požege u 2020. godinu ulazi s povećanim brojem i iznosom stipendija

Datum objave: 30. 12. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Grad Požega u 2020. godini dodijelit će ukupno 50 stipendija. Njih 21 su prošlogodišnji stipendisti, dok je na danas održanoj svečanosti u Gradskoj vijećnici stipendije primilo 25 studenata i 4 učenika koji gradski stipendisti postaju od 1. siječnja 2020. godine.

U gradskom proračunu za ovu namjenu u idućoj godini planira se 600 tisuća kuna, što je za 250 tisuća kuna više nego u godini na izmaku. Unatrag pet godina Grad Požega povećao je iznos pojedinačne studentske stipendije, prvo sa 750 na 850 kuna, dok ona danas iznosi 1000 kuna, te uveo stipendiranje darovitih učenika čiji je iznos stipendije bio 400 kuna što je sada podignuto na 500 kuna. Prigodnim riječima nove stipendiste pozdravio je gradonačelnik Darko Puljašić.

“U ovoj dvorani sjede najbolje Požežanke i Požežani, ljudi na koje računamo u budućnosti. Kada uspješno i brzo završite svoje fakultete, očekujemo vaš povratak u naš grad kako bi nam pomogli da zajedno napredujemo i ostvarujemo kvalitetne uvjete za život. Čestitam vam, drago mi je da vam mogu dodijeliti stipendije, a odlučili smo se povećati taj broj jer vas ima doista puno izvrsnih i bilo bi šteta ne nagraditi vas ovim malim novčanim poklonom. To ste vi zaslužili svojim prosjekom i nadam se da ćete tako nastaviti kroz vaše daljnje školovanje. Jer kako rekoh, vi ste budućnost ovog grada, ono najbolje što imamo i zaslužujete našu pažnju i podršku,” rekao je gradonačelnik čestitajući stipendistima, uz dobre želje za blagdane i novu godinu.

Studentsku stipendiju ove godine dobili su Marina Brkić, Ivana Miličević, Lovro Kovač, Iva Šarić, Ivan Šporčić, Kristina Ćukac, Fran Plešić, Rebecca Lazić, Ivana Thür, Jakov Inđić, Matej Gorjanac, Dino Brkić, Valentina Fridrich, Hana Novak, Barbara Bekić, Ana Franekić, Alen Krmar, Antun Rendulić, Marina Šutalo, Lucija Miličević, Matej Morvaj, Ivona Soldo, Josipa Ravančić, Josip Matijašević i Marija Glibo, dok, dok su učeničku stipendiju dobili Bruno Pavičić, Mia Zekić, Hana Boban i Dora Špoler.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn