ULAGANJE U BUDUĆNOST – Grad Požega povećao broj i iznos stipendija te iznos naknada za novorođenu djecu

Datum objave: 22. 10. 2019. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Grad Požega povećao je broj ali i iznos stipendija za studente i darovite učenike srednjih škola, a u postupku izrade je i nova odluka koja se odnosi na pojačanje naknada za novorođenu djecu s područja grada. Ove odluke koje su, kako je naglasio, najbolje ulaganje u budućnost, na konferenciji za novinare predstavio je gradonačelnik Darko Puljašić.

Tako će od 1. siječnja 2020., studenti dobivati 1000 kuna umjesto dosadašnjih 850, a učenici 500 kuna umjesto dosadašnjih 400 kuna mjesečno. Povećan je i broj stipendija – dosadašnjim stipendistima Grada Požege, njih trideset i troje, pridružit će se 20 novih studenata, a bit će dodijeljeno i 5 izvanrednih studentskih stipendija te 3 redovite i jedna izvanredna stipendija za darovite učenike. Ukupni broj stipendista gradskom proračunu se za tu namjenu u idućoj godini planira 600.000 kuna, što je za 250.000 kuna više u odnosu na ovu godinu.

“Promišljajući o proračunu i većem priljevu sredstava u rasterećenju i fiskalnom izravnavanju kojim nam je Vlada RH pomogla, smatrali smo da dio tog novca moramo usmjeriti u one koji su najvažniji, a to su mladi našeg grada. Stoga smo se odlučili za povećanje stipendija za studente, kao i za darovite učenike.Studenti i daroviti učenici su deficitarnih zanimanja, na njih računamo da će nam pomoći kako bi u ovom gradu zajedničkim naporima ostvarili napredak koji moguć samo kroz znanje, školovanje i ulaganje u mlade,” rekao je gradonačelnik Puljašić.  Oba natječaja otvoreni su do 4. studenog 2019. godine. Detalje natječaja, kao i obrasce za prijavu možete preuzeti  OVDJE.

Isto tako, Grad Požega ulaže i u mlade obitelji, a u skladu s tim je i odluka o povećanju naknada za rodilje. “Odlučili smo kako ćemo od 1. siječnja 2020 za prvo dijete dati 2000 kuna, za drugo 3000 kuna, za treće 4000 kuna, za četvrto 5000 kuna i tako dalje. Nadamo se da će i ovo biti mjera koja pokazuje da Grad Požega prepoznaje potrebe te želi i tako promijeniti demografske trendove te dati podršku mladim obiteljima. Jer, djeca su naša budućnost i jamstvo da će ovaj grad živjeti i razvijati se,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn