UKORAK S TRENDOVIMA – Informatizacija i tehnološko osuvremenjivanje novogradiške gradske uprave

Datum objave: 25. 1. 2017. | Kategorija: Društvo

20170124_100016

NOVA GRADIŠKA – Iako je čelnu gradsku poziciju preuzeo u neuobičajenim okolnostima, nakon što je svoj posao „odradio“ povjerenik, unatoč relativno kratkom periodu u ulozi prvog čovjeka grada, gradonačelnik Nove Gradiške, Vinko Grgić, ima, čini se, jasnu viziju-Gospodarstvo, obrazovanje i nove tehnologije učiniti strateškim razvojnim granama grada. Na tom su tragu i aktualni projekti informatizacije i tehnološkog osuvremenjivanja gradske uprave.

Novi tehnološki trendovi, novi oblici poslovanja i potreba što neposrednije komunikacije, kako s gospodarstvom tako i s građanima, piše na službenim stranicama grada, pred gradsku upravu stavljaju nove poslovne izazove, zahtijevajući pri tom, suvremenije upravljanje poslovnim procesima i visoku educiranost svih sudionika. Na tom tragu, s ciljem povećanja efikasnosti, transparentnosti, kvalitete i dostupnosti koje bi trebale rezultirati uvećanjem konkurentnosti gospodarstva, učinkovitosti gradske uprave, te, na kraju, iako ne i manje bitno, poboljšanjem kvalitete života građana, gradska je uprava proteklih mjeseci intenzivno radila na nekoliko IT projekata -jačanje internetske infrastrukture- širokopojasna infrastruktura za brzi Internet u gradu, kao i informatizacija gradske uprave novom, tehnološki naprednom opremom. Zaposlenici gradske uprave u Novu su godinu ušli s novih 25 osobnih računala visoke kvalitete i širokih mogućnosti rada.

20170111_074939

Nakon obnove preostale tehnološki zastarjele opreme, ideja aktualnog čelništva grada je, otvorenošću i dostupnošću, kao i transparentnim obavljanjem javnih usluga, građane i poslovne subjekte staviti u poziciju aktivnih sudionika. Značilo bi to kako će Novogradiščani, neposredno iz svojih domova, poslovni subjekti iz vlastitih poslovnih prostora, moći svakodnevno komunicirati s gradskom upravom, popunjavati sve potrebne im, unaprijed pripremljene elektroničke obrasce, ali ih i dostavljati putem web i mobilnih aplikacija. Osim toga, informatičko i tehnološko osuvremenjivanje Grada, svima koji to žele, omogućit će i plaćanje računa usluga platnog prometa putem interneta, bez naknade -komunalne naknade i doprinosa, zakupa, najamnina, naknada za korištenje javnih površina, koncesijskih naknada i slično.

TEKST: Simonida Tarbuk/NGB     FOTO: novagradiska.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn