UHDDR GO NOVA GRADIŠKA – Premijera filma Alena Kocića Koca o braniteljskom hodočašću Nova Gradiška-Vatikan

Datum objave: 04. 10. 2018. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Nakon što su prošle godine, uz potporu Ministarstva hrvatskih branitelja, Veleposlanstva RH u Rimu i pri Svetoj Stolici, prošli put vjere i nade, dug 900 kilometara, od Nove Gradiške do Vatikana, iskustvo koje mijenja život hodočasnici su zabilježili kamerom. Rezultat je dokumentarni film „Milijun koraka“ autora Alena Kocića Koca, čija je premijera zakazana za petak, 5.listopada u Dvorani Relković.

Udruga dragovoljaca Domovinskog rata grada Nova Gradiška protekle je godine organizirala hodočašće zahvalnosti Nova Gradiška – Rim, projekt kojem je potporu dalo Ministarstvo hrvatskih branitelja, Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Rimu i pri Svetoj Stolici u Vatikanu, Požeška biskupija, Brodsko – posavska županija, Grad Nova Gradiška i brojni donatori.

Riječ je o jedinstvenom pothvatu koji je trebao promovirati Novu Gradišku, spojiti kontinent s morem, sačuvati sjećanje na Domovinski rat, oživjeti uspomene i slaviti prijateljstvo, te prije svega, zahvaliti Vatikanu na političkim i diplomatskim naporima oko priznanja Hrvatske i pokloniti se Papi Ivanu Pavlu II u gradovima koje je posjetio. Kruna projekta u kojem su sudjelovali petorica Novogradiščana, jedan Zadranin i kolega suborac iz Kutine i susreta sa svetim ocem je dokumentarni film „Milijun koraka“, autora Alena Kocića Koca, čija je premijera zakazana za 5.listopada u novoobnovljenoj dvorani Doma kulture.

Nakon brojnih, nagradama ovjenčanih radova, poseban je ovo film i za Koca, jer riječ je o iskustvu koje, složili su se svi hodočasnici, istinski mijenja život. Provjerite na besplatnoj filmskoj premijeri u petak od 19 sati, a onda i na zajedničkom druženju, uz apsolutno slavonski stol, prepun isključivo tradicionalnih domaćih proizvoda. Organizatori, UHBDR GO Nova Gradiška, vesele se vašem dolasku!

TEKST: S. Tarbuk     FOTO: plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn