UGOVORI O SUFINANCIRANJU S MRRFEU – Pakracu za dva projekta 750 tisuća kuna

Datum objave: 23. 3. 2021. | Kategorija: Društvo

PAKRAC – Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU s ukupno 750 tisuća kuna sufinancirat će dva projekt na području Grada Pakraca, a ugovore o dodjeli ovih bespovratnih sredstava zamjeniku gradonačelnice Marijanu Šircu uručila je na svečanosti u Pleternici ministrica Nataša Tramišak.

Za projekt Izgradnje ulice Alojzije Janković I faza sklopljen je Ugovor o sufinanciranju sa MRRFEU na 400 tisuća kuna, a za projekt Sanacija dijela nerazvrstane ceste NC2703 u naselju Novi Majur ,Pakracu je dodjeljeno 350.000,00 kn.

Ulica Alojzije Janković biti će nova gradska, pakračka ulica, koja će na potezu istočno od Gradskog stadiona spajati križanje Andrije Hebranga i Ulice policije hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata s križanjem ulica Vukovarska i Osječka. Opći cilj ovog projekta je doprinijeti revitalizaciji života i svakodnevnih aktivnosti za cjelokupno stanovništvo grada Pakraca, posebice u užem centru grada, osiguravajući sigurnost u prometu kroz ulaganje u unapređenje cestovne infratrukture izgradnjom ove ulice duge 305 metara.Ova dvosmjerna prometnica je trenutno djelomično u funkciji, ali makadam je dotrajao i prepun rupa. S istočne strane makadamskog dijela nalaze se obiteljske kuće, a sa zapadne strane građevinsko zemljište. Odvodnja prometnice je riješena samo manjim dijelom i to izvedbom odvodnog jarka koji je zastario i pun mulja. U sklopu ove investicije vrijedne oko 1,25 milijuna kuna bit će obavljeni pripremni i zemljani radovi, bit će biti postavljen gornji stroj i uređena oborinska odvodnja i kanalizacija.

Sanacija dijela nerazvrstane ceste NC2703 u naselju Novi Majur kod Pakraca podrazumijeva izvođenje pripremnih i zemljanih radova, te asfaltiranje i uređenje oborinske odvodnje na ovoj prometnici na kojoj se promet motornim, a osobito teretnim vozilima odvija otežano jer više ne zadovoljava svojom funkcionalnošću zbog dotrajalosti uslijed posljedica bivših ratnih razaranja, te atmosferilija. Na pojedinim djelovima dionice došlo je do velikih udarnih rupa, pukotina, te ulegnuća kolnika. Ukupna vrijednost ove investicije je nešto manja od 750 tisuća kuna.

TEKST: S. P./Grad Pakrac            FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn