UDRUGA ZDRAVI ŽIVOT – Projekt Sportskom rekreacijom do zdravlja

Datum objave: 02. 7. 2020. | Kategorija: Sport

POŽEGA -Udruga „Zdravi život“ dobila je sufinanciranje od strane Zaklade „Hrvatska za djecu“ projekta pod nazivom: „Sportskom rekreacijom do zdravlja“ u iznosu od 100.000,00 kuna. Pismo namjere projektu dale su škole OŠ „ Dobriša Cesarić „ i OŠ „ Julija Kempfa“ , a sudjelovala su djeca u dobi od 07 do 15 i 16 do 18 godina. Program se provodio u školama i u prostorima studija Zdravi život.

Sportski program „ Sportskom rekreacijom do zdravlja „ zamišljen je u svrhu aktiviranja osnovnoškolske djece i mladih na bavljenje organiziranom tjelesnom aktivnošću, kao preventivni program rizičnog ponašanja i ovisnosti tijekom korištenja slobodnog vremena, te kao promocija zdravih stilova života.

Dio programa obuhvaćao je aktivnost teen fitnessa i medicinske korektivne gimnastike koji se pokazao kao potreba djece u razvoju, bilo je zabavnih igara koje su se provodile kroz sport, a mnogima se svidio sportski kviz i radionice o zdravlju.

Razdoblje u kojem se projekt provodio je 1.10.2019. do 30. 6.2020. godine, osmišljen je kao način zdravijeg i aktivnijeg provođenja vremena u školi, te organiziranog zabavnog i kvalitetnog korištenja slobodnog vremena tijekom škole i školskih praznika.

Sudjelovalo je preko 200 korisnika, a programu su se pridružila i druga zainteresirana djeca i mladi grada Požege, tako su u projektu osim osnovne škole Dobriša Cesarić i osnovne škole Julija Kempfa sudjelovala i djeca iz osnovne škole Antuna Kanižlića, učenici iz Katoličke gimnazije i Ekonomske škole, provodila ga je voditeljica Jelena Fuček sa svojim projektnim timom.

Udruga Zdravi život se zahvaljuje svim sudionicima u projektu i svima onima koji su omogućili da se ovakva jedna divna sportsko – zdravstvena ideja omogući svim zainteresiranim učenicima iz grada Požege, te da se usvoje nova znanja i zdrave navike kako bi služile kroz daljnji život.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Zaklade „Hrvatska za djecu“. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti Korisnika i ni pod kojim uvjetima ne može se smatrati kao odraz stajališta Zaklade „Hrvatska za djecu“.

IZVOR: Zdravi.zivot.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn