UDRUGA STOČARA POŽEŠKO-SLAVONSKE ŽUPANIJE – Podrška HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika Požege, uz jasno izražena i opravdana očekivanja

Datum objave: 17. 5. 2017. | Kategorija: Društvo

1

POŽEGA – Udruga stočara Požeško-slavonske županije održala je danas konferenciju za novinare u press centru kandidata HDZ-a za gradonačelnika grada Požege Darka Puljašića. Uz podršku koju su tim činom iskazali HDZ-ovom kandidatu za gradonačelnika grada koji je županijsko središte, članovi udruge predstavili su svoje probleme ali i očekivanja u budućem razdoblju.

Grad Požega i u prethodnom razdoblju iznašao je načina da pomogne poljoprivrednim proizvođačima na svom području no, od budućih čelnika očekuje se još kvalitetnija suradnja, naglasio je ispred udruge Franjo Odobašić. “Bilo je dosta izdvajanja iz gradskog proračuna, no nadam se kako će ova ekipa, ako dobije povjerenje na razini grada i prigradskih naselja sve to i poboljšati, “naglasio je Odobašić dodajući kako je u Grad Požega subvencionirao različite programe, posebice isplate Veterinarskoj stanici za umjetno osjemenjivanje krava i krmača te nasade voćaka i vinograda. “Mi kao udruga odlučili smo na ovim izborima podržati ove ljude, a pozivamo ih da i u budućem razdoblju obrate više pozornosti na one koji su u štalama, i koji su u njivama jer to su ljudi koji sve hrane,” rekao je Odobašić.

nn

Kao urbano središte ruralnog područja kakvo je Požeško-slavonska županija, Grad Požega svoje obveze prema poljoprivrednicima poznaje i poštuje, a tako će biti i ubuduće, naglasio je kandidat za gradonačelnika Darko Puljašić. “Trudit ćemo se pomoći našim poljoprivrednicima da prebrode ova teška i nekorektna vremena jer očito je kako je na tržištu puno loših proizvoda koji su konkurencija zdravoj i domaćoj hrani. To se mora promijeniti i poljoprivredni proizvođači zaslužuju podršku, ” rekao je Puljašić. Dodao je kako je u razdoblju od 2014 do 2017. godine za subvencije poljoprivrednicima izdvojeno preko 560 tisuća kuna, za subvencije obrtnicima gotovo 260 tisuća kuna te za sufinanciranje zapošljavanja oko 290 tisuća kuna. “Naša je želja da na domaćem području imamo domaću, svježu i kvalitetnu hranu domaćih proizvođača i u tome ćemo, uz podršku tih istih proizvođača ne samo ustrajati već, uvjeren sam i uspjeti,” rekao je Puljašić.

TEKST: S. P.      FOTO: S.P.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn