UDRUGA SRCE ZA LUTALICE PLETERNICA – Projekt čiji je cilj smanjiti broj napuštenih, bolesnih i ničijih mačaka

Datum objave: 31. 5. 2021. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – Udruga za zaštitu životinja Srce za lutalice dobila donaciju od 10 000 kuna koja će, prema želji donatora, biti većinom usmjerena na sterilizacije, kastracije i liječenje uličnih mačaka te njihovo zbrinjavanje. Za ostvarenje tog cilja, potrebna im je pomoć građana kako bi što više takvih mačaka locirali, uhvatili i sterilizirali te tako smanjili broj onih napuštenih, bolesnih i ničijih, stoji na Facebook stranici udruge

Udruga Srce za lutalice osnovana je 2019. godine na temeljima entuzijama nekolicine osoba velikog srca s pleterničkog područja. Od osnivanja do danas spasili su puno četveronožnih života, a uspjeh njihovog volonterskog rada u koji ulažu svoj trud, vrijeme i sredstva, ovisi i o donacijama. Sada je stigla velika donacija, ali za postizanje cilja koji su članovi udruge i donatori -Astra poslovni inženjering iz Zagreba zamislili, potrebna je i vaša pomoć, stoji na facebook stranici udruge.

“Već smo prije govorili kako je velik problem u našoj županiji sa “ničijim” mačkama koje se kote i samo se problem širi, ali nismo naišli na razumijevanje građana u vidu toga da nam pomognu takvu mačku locirati ili uhvatiti kako bi ju odveli na sterilizaciju i ako ništa drugo nakon oporavka da ju vratimo na isto mjesto. Sve se svelo na dojave o napuštenim mačićima, da se takva mačka okotila nekome u dvorištu, da su mačići bolesni… i na to da ne radimo svoj posao jer mi smo eto udruga (još uvijek većina ne razumije da nema tu nikakvog posla, sve je na volontiranju i dobroj volji) i sl. Sad kad smo dobili ovu donaciju imamo priliku ponovno pokrenuti akciju sterilizacija i liječenja napuštenih mačaka i molimo građane koji su na području Požeško-slavonske županije da nam pomognu kako bi što više mačaka sterilizirali i time smanjili broj napuštenih, bolesnih i ničijih mačaka. Kod nas su trenutno 2 mačke i 2 mačka. Prva maca će nam biti naša crna polomljena koju smo nedavno uzeli na skrb, a 11.6. ima termin za operaciju. Projekt će trajati dok god ne potrošimo cijeli iznos donacije. Sve će biti u jednom posebnom, mačjem albumu.,” poručili su iz Udruge.

TEKST: S. P.        FOTO: Srce za lutalice

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn