UDRUGA SLIJEPIH ŠESTOČKA – Inin Zeleni pojas 2020. pomaže u izgradnji „Poučne staza za slijepe“

Datum objave: 16. 12. 2020. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – Projekt”Poučna staza za slijepe” koji će provoditi pleternička Udruga slijepih “Šestočka” izabran je između 285 projekata u sklopu programa Zeleni pojas kojim INA sufinancira ekološke projekte. Odabrani projekt INA će sufinancirati s 15.000 kuna.

Već sedmu godinu zaredom INA provodi program Zeleni pojas u sklopu kojeg sufinancira ekološke projekte kao i one za ublažavanje klimatskih promjena.Između rekordnih 285 pristiglih prijava, stručna komisija izabrala je 10 „zelenih“ projekata koji zadovoljavaju stroge kriterije.

Među njima se našao i projekt „Poučna staza za slijepe“ kojeg će provoditi Udruga slijepih Šestočka iz Pleternice. Odabrani projekt INA će sufinancirati s iznosom od 15.000,00 kn.

Poučna staza za slijepe obuhvaća postavljanje staze prilagođene kretanju slijepih osoba od ceste do njihove kućice u prirodi. Oko staze će se posaditi različite aromatične biljke s edukativnim oznakama na Brailleovom pismu i uvećanom tisku. Želja je da se slijepe i visoko slabovidne osobe kroz osjećaj dodira i mirisa, natpisnih pločica i edukativnih radionica bolje upoznaju s okolinom koja ih okružuje te lakše snalaze u prostoru.

Veselimo se novom projektu kojim nam je INA kroz svoj program dala priliku da slijepe osobe naprave svoje „prve korake“ u svijetu „mraka“ na siguran način u prirodi. Kroz projekt će se značajno unaprijediti položaj slijepih osoba u lokalnoj zajednici – ističu iz Udruge. S pripremama vezanim uz projekt kreće se već u ovoj godini, a završetak je predviđen za rujan 2021. godine.

TEKST: S. P.         FOTO: Udruga Šestočka

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn