UDRUGA “MATKO PEIĆ” – Obilježen Dan rođenja Matka Peića

Datum objave: 10. 2. 2021. | Kategorija: Kultura

POŽEGA –Udruga zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije „Matko Peić” je kao i prethodnih obilježila dan rođenja proslavljenog Požežanina čije ime nosi. Ispred njegove biste u Požegi, na trgu koji je po njemu dobio i ime, položen je vijenac, no zbog epidemioloških mjera, za razliku od prethodnih godina, izostao je bogatiji program.

Rajka Radoš, predsjednica Udruge je podsjetila na doprinos koji njeni članovi daju u kulturnim aktivnostima grada, organizirajući brojne izložbe i pjesničke večeri, izdavanje zbirki radova, sudjelovanje na likovnim kolonijama i dr. Zahvalila je svima koji u tome sudjeluju i pozvala na buduće događaje.

U ime Grada Požege Ferdinand Troha, zamjenik gradonačelnika, izrazio je potporu djelovanju udruge i njegovanju djela i lika Matka Peića, rekavši: „Vjerujem da će vremena koja dolaze biti još značajnije obilježena, veselimo se svemu što nam kod Matka nije otkriveno a što će u narednom razdoblju biti”. Na bogato djelovanje Matka Peića podsjetila je Mira Šulc, a o zanimljivostima iz života Matka Peića govorio je Ivan Abibović, dopredsjednik Udruge.

TEKST: BST         FOTO: BST

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn