UDRUGA MALI PRINC – Otvorene novouređene prostorije za još kvalitetniji rad udruge

Datum objave: 02. 10. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Udruga roditelja, djece i osoba s poteškoćama iz šireg autističnog spektra Požeško-slavonske županije “Mali princ” danas je službeno otvorila svoje novouređene prostorije u Požegi. Uz brojne roditelje i uzvanike, svojim dolaskom rad udruge podržali su gradonačelnik Požege Željko Glavić te požeški biskup msgr. Antun Škvorčević.

Udrugu Mali princ osnovala je skupina roditelja iz Požeško-slavonske županije a nastala je kao odgovor na brojne poteškoće s kojima se roditelji i njihova djeca svakodnevno susreću. U nepunih godinu dana realizirali su brojne aktivnosti u cilju rješavanja svakodnevne problematike, ali i senzibiliziranja šire javnosti kako bi svako dijete imalo priliku biti ravnopravan član zajednice.

“Uredili smo prostorije udruge, sanirali smo dječje igralište, krenuli smo uređivati našu senzornu sobu, prijavili smo se na projekte koji uključuju brojne radionice i edukacija za roditelje, uspostavili smo suradnju sa srodnim organizacijama, no čeka nas još puno posla. Međutim, mi imamo dobar motiv, a to su naša djeca, naši veliki borci koji zaslužuju svoje mjesto pod suncem,” rekla je predsjednica udruge Danijela Franjetić Medilović.

Prigodnim riječima roditelje, članove udruge i sve nazočne pozdravio je gradonačelnik Požege Željko Glavić. “Čestitam na svim aktivnostima koje ste poduzeli, a do sada ste vrlo uspješni u tome. Radite dobar posao. Sa strane gradske uprave, sa strane gradskih institucija i s moje strane imat ćete podršku u svemu što radite. Nama su sva djeca interes, pa tako i vaša kojima je možda samo potrebno malo više i malo drugačije pažnje. Stojimo vam na raspolaganju, već smo razgovarali, razgovarat ćemo i dalje i nadam se da ćemo u realizaciji ove krasne ideje biti uspješni. U meni osobno imat ćete sugovornika i pomoć kada god bude zatrebalo. Sretno dalje,” rekao je gradonačelnik.

Rad udruge koja svakodnevno potvrđuje onu prelijepu tvrdnju Malog princa kako se samo srcem dobro vidi, pozdravio je i požeški biskup msgr. Antun Škvorčević. “Okupili ste se u ovom požeškom prostoru i zračite vedrinom. Radostan sam što sam s vama. Kroz udrugu Mali princ pokrenula se sasvim posebna plemenitost u gradu Požegi. Nabrajati samo što je teško, što je nevaljalo, negativnošću se ispunjati – time samo gomilamo nemoć. A kad počnemo jedni s drugima razgovarati o onome što jest pozitivno, što je moguće – ne možemo do kraja sve ostvariti, naravno jer se upuštamo na područje neizmjernosti. Do kud dobrota? Do neba! Do kamo seže ljubav? Do druge obale…Kroz svoje djelovanje, s obzirom na dobro i plemenito na jedno područje koje je more, koje je daljina, a kroz naše djelovanje postaje blizina. Drago mi je što smo došli posvjedočiti tu i takvu blizinu i plemenitost. Kad nosite ljubav i plemenitost onda se događa najbolje. Osjećam da će tako biti i ovdje, ne radi toga što imate lijepe ili manje lijepe prostore nego zato što ste vi ovdje s onim svim što nosite u srcu. Baš tako, udruga Mali princ ide putem srca koje najbolje vidi i najbolje zna.” rekao je biskup.

Svečanosti su nazočili i predstavnici odgojno-obrazovnih ustanova, stručni suradnici te prijatelji, donatori i sponzori udruge, a novouređene prostorije koje će omogućiti kvalitetniji rad označile su i početak projekta “Jednaki u različitosti”u koji su se, na jedinstven način, uključili i prijatelji udruge Zvonko Pedić, Mateo Bičanić, Roko Jardas i Leonardo Matijević.

Oni će od 2. 10. listopada na biciklima prijeći put dug više od 1.000 kilometara po Hrvatskoj i BiH kako bi senzibilizirali javnost i prikupili sredstva za rad udruge i potpuno uređenje senzorne sobe, interaktivnog prostora koji potpomaže rast i razvoj djece s poteškoćama iz šireg autističnog spektra.

TEKST: Sanja Pok           FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn