UDRUGA HUMANUM: Pomoć za operaciju kralježnice Antonije Staklarević – Život bez boli!

Datum objave: 15. 4. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Antonija Staklarević ima 16 godina i bori se s tumorom na kralježnici. Za operaciju u privatnoj klinici u Zagrebu potrebno je prikupiti 42.400,00 kuna. Udruga Humanum iz Požege organizirala je humanitarnu akciju uz poziv – omogućimo zajedno Antoniji život bez boli.

Antonija Staklarević dolazi iz malenoga naselja pokraj Pleternice po imenu Komorica. Antonija ima 16 godina i prije 1,5 godinu joj je dijagnosticiran tumor na kralježnici. Prošla je 1 godina otkako je već bila na jednoj operaciji i nedugo nakon toga tumor se ponovno vratio i zahvatio isto mjesto.

Po odlasku doktoru Antonijina majka primila je loše vijesti. Naime, doktor koji ju je prvi put operirao rekao je da su oni “očistili” koliko je njima bilo dopušteno te da neće ponavljati operaciju. Razlog tome je vrlo velika mogućnost da Antonija ostane invalid. Majka maloljetne Antonije potražila je pomoć na drugim bolnicama kao što je KBC Osijek, OB Dr.J.Benčević Slavonski Brod, Klinika za dječje bolesti Zagreb, KB Dubrava , no ipak nije pronašla pomoć. Dok ju na jednoj bolnici odbijaju operirati zbog straha, na ostalim bolnicama ne prihvaćaju je jer je maloljetna ili zato što je uz ovaj problem i dijabetičar. Na KB Dubrava dobili su preporuku za doktora koji je nekada radio kod njih, ali je otišao jer je odlučio raditi privatno.
Nije bilo drugog izbora nego da potraže pomoć na privatnim klinikama, a što su i napravili. Uputili su se na privatnu bolnicu Aritheru u Zagrebu za koju su čuli samo riječi hvale na KB Dubrava. Nakon sastanka s doktorom koji je Antoniji ulio nadu, Antonija je krenula na razne pretrage i snimanja, a sve to kao priprema za operaciju. Od samog saznanja da će Antonija morati posegnuti za privatnim liječenjem pa sve do sada, njeni roditelji svjesni su da iza operacije stoji i cijena koju će morati platiti. Majka Antonije se zaposlila prije svega 2 mjeseca, ali nema ugovor za stalno, a otac je nezaposlen i stoga nisu u mogućnosti da posegnu za kreditom. Prije svega par tjedana stigao je predračun za Antonijinu operaciju koji iznosi 42.400,00 kn, koja bi trebala biti 10.05.2021. i kako doktor kaže nema vremena za odugovlačenje, jer je Antonijino zdravlje znatno ugroženo. Na predračunu stoji cijena koju Antonijini roditelji nisu u mogućnosti platiti te je Antoniji potrebna naša pomoć.

“Ovo je još jedna prilika da pokažemo koliko srce imamo, te tako zajedničkim snagama pružimo Antoniji normalan život. Stoga, ukoliko želite podržati humanitarnu akciju i omogućiti Antoniji odlazak na prijeko potrebnu operaciju, molimo Vas da eventualne uplate izvršite na podračun Udruge Humanum HR3523900011500210068, SWIFT: HPBZHR2X, otvoren u Hrvatskoj poštanskoj banci. Omogućimo zajedno Antoniji život bez boli” pozivaju iz Udruge Humanum.

IZVOR: Udruga Humanum

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn