UDRUGA HRVATSKE POLICIJE – Sportske igre uz sjećanje na poginule hrvatske policajce u Domovinskom ratu

Datum objave: 24. 9. 2022. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Udruga Hrvatske policije, hrvatski branitelji grada Požege i Požeško-slavonske županije domaćin je sportskih igara na državnoj razini Zajednice udruga hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata policije RH. Otvorenju igara u SD Tomislav Pirc, uz županicu Antoniju Jozić i gradonačelnika Željka Glavića, nazočio je i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

U sportskoj dvorani Tomislav Pirc okupili su se članovi 12 udruga iz cijele Hrvatske. “Uz sportsko natjecanje u malom nogometu, šahu, belotu, kuglanju i stolnom tenisu, ovakvi susreti prilika su za učvršćivanje zajedništva onih koji su snagom zajedništva prije više od tri desetljeća prvi krenuli u obranu Domovine, rekao je predsjednik Udruge hrvatske policije Požege i Požeško-slavonske županije Zoran Renka.”

Prigodnim riječima okupljene je pozdravio predsjednik Zajednice udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata policije. Republike Hrvatske Marijan Smernić, a dobrodošlicu je svima poželio i gradonačelnik Požege dr. sc. Željko Glavić. “Sve vas srdačno pozdravljam u našem gradu i drago mi je da ste upravo Požegu odabrali za ove sportske susrete.Želim vam da se u požegi ugodno osjećate, da ponesete lijepe uspomene te da se tako, uz druženje prisjetite i onih dana kada ste dali nemjerljiv doprinos uspostavi domovine Hrvatske kakvu danas imamo,” rekao je gradonačelnik.

“Drago mi je da ste odabrali baš Požegu, grad u županiji u kojoj je nažalost, započeo Domovinski rat i to u Pakracu, ali i u županiji u kojoj je prvi oslobođen jedan grad u Domovinskom ratu, grad Lipik, u županiji je koja je dala brojne hrvatske branitelje. Hvala vam za te dane, ali hvala i na svemu što činite u današnje vrijeme – u vremenima u kojima se okupljamo, družimo, vremenima u kojima je izuzetno bitno prenositi istinu Domovinskog rata kao temelja stvaranja neovisne Republike Hrvatske,” rekla je između ostalog županica Jozić.

Branitelje je pozdravila i izaslanica Predsjednika Hrvatskog sabora, saborska zastupnica i gradonačelnica Pakraca Anamarija Blažević, a posebne pozdrave i riječi podrške u svoje i u ime predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića, uputio je ministar Tomo Medved.

“Pred svima vama želim iskazati moj osobni ponos što sam svoj ratni put započeo upravo kao hrvatski policajac. Veliki je broj vas koje sam imao priliku i čast sretati u Domovinskom ratu. Izražavam sreću što mnoge od vas vidim i ovdje od Vukovara sve do hrvatskog juga, što smo u zajedništvu. Hvala svima vama koji ulažete ogromnu energiju i okupljate ove ljude koje su svojim životima svjedočili istini o stvaranju i obrani Republike Hrvatske.” rekao je ministar.

TEKST: S. Pok               FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn