UDRUGA HRVATSKE POLICIJE – Položeni vijenci na spomenik u Kamenskoj

Datum objave: 24. 6. 2019. | Kategorija: Društvo

ORLJAVAC / KAMENSKA – Udruga Hrvatske policije s hrvatskim braniteljima Grada Požege i Požeško-slavonske županje obilježila je Dan državnosti i godišnjicu prvog sukoba policije s pobunjenim Srbima 1991.g. U znak sjećanja, na spomenik poginulim braniteljima u Kamenskoj položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Krajem rujna 1991. godine vodile su se borbe na području Kamenske i Mijača, a unatoč otporu i pobjedi Hrvatske vojske pale su i prve žrtve čija imena su upisana na spomeniku – Ivica Zovko, Mihovil Vojnić, Dragan Mindum, Nikica Mandušić, Branko Terzić, Igor Zalar, Dragan Jajić, Marko Garić, Jozo Jelić i Marko Marić.

Vijence su položili predstavnici Udruge Hrvatske policije i drugih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, predstavnici Općine Brestovac, predstavnici Hrvatske vojske i Policijske uprave požeško-slavonske te u ime Grada Požege, zamjenik gradonačelnika Ferdinand Troha. Za poginule hrvatske branitelje služena je misa, a u Lovačkom domu u Orljavcu održana je svečana skupština.

TEKST: S.P.          FOTO: D. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn