U VIJEĆU EUROPE – Županica Jozić i gradonačelnica Blažević imenovane u Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe

Datum objave: 08. 10. 2021. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Odlukom ministra pravosuđa i uprave Ivana Malenice požeško-slavonska županica Antonija Jozić i gradonačelnica Pakraca i saborska zastupnica Anamarija Blažević, imenovane su u Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Vijeće Europe za razdoblje  2021-2025. godine.

Hrvatsko izaslanstvu tom tijelu Vijeća Europe čini petero članova i isto toliko njihovih zamjenika. Osim Anamarije Blažević iz redova jedinica lokalne samouprave u Kongres su imenovani  Ivan Hanžek (SDP), gradonačelnik Zaboka i Slavko Prišćan (HDZ), načelnik Općine Rovišće. Iz redova regionalne (područne) samouprave u Kongres su imenovani županica  Antonija Jozić (HDZ) i ličko-senjski župan Ernest Petri (HDZ). Pored njih, po potrebi hrvatsko izaslanstvo čine i petero njihovih zamjenika, također imenovani iz redova lokalnih i regionalnih dužnosnika.

Kongres lokalnih i regionalnih vlasti Europe savjetodavno je tijelo Vijeća Europe koje predstavlja lokalne i regionalne vlasti. Ustanovljen je 1994. godine, čine ga 291 izaslanik iz svih država članica Vijeća Europe i isto toliko zamjenika, a svoje plenarno zasjedanje održava jednom godišnje, u Europskoj palači u Strasbourgu.

Kongres se bavi svim političkim pitanjima koja se tiču lokalnih i regionalnih vlasti, naročito pitanjima lokalne i regionalne autonomije, urbanizma i prostornoga uređenja, zaštite okoliša, kulture, prosvjete, socijalnih služba i zdravstva.

TEKST: S. P.         FOTO:hrvzz.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn