U SUSRET GLAZBENOM LJETU – Kružni tok u središtu grada, veliki moderni zaslon u parku

Datum objave: 26. 7. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – U skladu s planom i vizijom gradonačelnika i njegovog tima, Nova Gradiška, zahvaljujući brojnim, manjim i većim, urbanističkim i infrastrukturnim zahvatima, polako poprima novu vizuru. Promjeni izgleda najužeg gradskog središta doprinijet će i novi kružni tok na raskrižju županijske ceste Ž4158/Dieneševa i ulica Ljudevita Gaja i trga kralja Tomislava, kao i novopostavljeni veliki moderni zaslon u gradskom parku.

Nakon posljednjeg, realiziranog kod „Kauflanda“, ovih su dana intenzivirani radovi na izgradnji kružnog toka u najužem središtu grada, na križanju Dieneševe i ulice Ljudevita Gaja i trga kralja Tomislava. Riječ je o županijskoj cesti Ž4158 koja povezuje cestovni pravac Okučani D5-Kosovac-Medari-Nova Gradiška-Staro Petrovo Selo-Vrbova-Batrina D49 u smjeru zapad-istok i prolazi kroz središte grada. Projektom vrijednim oko 1,8 milijuna kuna obuhvaćena je rekonstrukcija postojećeg semaforiziranog “T” raskrižja u raskrižje kružnog oblika, izgradnja novih pješačkih staza kao i kosog parkirališta, uz rješavanje oborinske odvodnje svih prometnih površina.

Sredstva za novi gradski kružni tok osigurale su Hrvatske ceste putem Županijske uprave za ceste, a radove koji bi, prema planu, trebali biti završeni unutar 105 dana, izvodi tvrtka PZC Slavonski Brod. Uz kontinuirano podizanje standarda prometne infrastrukture, ovih se dana, u susret najznačajnijoj gradskoj manifestaciji, s posebnom pažnjom “šminka” i najuži novogradiški centar.

Slijedom želja i navika sugrađana, za potrebe 24.Glazbenog ljeta, ali i svih budućih poznatih i novih kulturno-zabavnih sadržaja, u gradskom je parku postavljen veliki moderni zaslon. Na ekranu dimenzija 3,2 x 2,8 metara, uz oglase i aktivnosti Grada i Turističke zajednice, Novogradiščani i njihovi gosti moći će pratiti utakmice i filmove, što će, dugoročno, i ovaj dio parka, učiniti mjestom okupljanja, i ugodnih druženja.

Narednih dana, prema najavi prvog čovjeka grada, gradonačelnika Vinka Grgića, po parku će biti “posijano” i 25 dvostrukih tapeciranih europaleta sa spužvama koje će središnjem ukrasu Nove Gradiške, po uzoru na brojne europske urbane sredine, dati izgled velikog dnevnog boravka na otvorenom. Zbog svega toga, ali i činjenice kako, posljednjih godina, nakon prve velike rekonstrukcije u svojoj povijesti, Novogradiščani ponovno otkrivaju gradski park, mjesto je to na kojem će se , od 14.do 18.kolovoza, odvijati i brojni sadržaji Glazbenog ljeta. Navratite i uživajte, jedan od najmlađih hrvatskih gradova čeka vas s dobrodošlicom. I ne zaboravite na novu regulaciju prometa.

TEKST: Simonida Tarbuk       FOTO: D. Pok/ F.S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn