U POŽEGI – Otvorena 53. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva

Datum objave: 27. 11. 2021. | Kategorija: Kultura

POŽEGA – U petak, 26. studenoga, u Gradskom kazalištu Požega otvorena je 53. Revija hrvatskog filmskog stvaralaštva u suorganizaciji Hrvatskog filmskog saveza i GFR film-video Požega. Revija se odvija od 26. do 28. studenoga u gradu Požegi i online, gdje je moguće pogledati sve revijske projekcije i ostaviti svoj glas.

Ove je godine za Reviju hrvatskog filmskog stvaralaštva prijavljeno ukupno 157 filmova, a u program je uvršteno 11 igranih filmova i 7 dokumentarnih filmova. Uz to, selektirana su i 3 eksperimentalna i 7 animiranih filmova. Popis selektiranih filmova dostupan je na stranici.

Publici okupljenoj na otvorenju 53. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva obratili su se tajnik Hrvatskog filmskog saveza Hrvoje Selec, zamjenik gradonačelnika Požege Borislav Miličević i predsjednik GFR film-video Požega Željko Balog.

“Osobna je privilegija da vas mogu danas pozdraviti i poželjet vam dobrodošlicu u ime grada Požege kojem je ove godine pripala čast biti domaćinom 53. Revije. U ime gradonačelnika Požege svim izabranim autorima filmovima čestitam, a selektorima koji su obavili jedan izniman posao zahvaljujem na tom uloženom trudu, svima vama na početku ove Revije, umjesto onih protokolarnih riječi, želim da svi skupa napunimo srca emocijom koju će nam donijeti ovi filmovi koji su večeras predviđeni.” poručio je zamjenik Miličević.

„Zadovoljstvo mi je pozdraviti vas. Prva ovakva Revija organizirana u Požegi održana je 1988. godine, a zatim pet godina kasnije, 1993. godine. U Požegi smo se ponovno našli danas, 28 godina kasnije. Za to smo vrijeme pokrenuli godišnji Hrvatski festival jednominutnih filmova, koji je održan već 29. godinu zaredom. U organizaciji Revije i Festivala smo uvijek nastojali okupiti ono najbolje što imamo i učiniti da se naši gosti što ljepše osjećaju u našem gradu i odu s lijepim uspomenama. Stoga se nadam da ćemo se vidjeti ovdje u Požegi i sljedećeg svibnja, na jubilarnom 30. Hrvatskom festivalu jednominutnih filmova. Svatko tko drži do sebe snima jednominutne filmove, a naš moto je „budite s nama barem jednu minutu, a prijatelji ćemo ostati zauvijek. Ugodno se provedite u Požegi,” rekao je Željko Balog.

Raspored Revije pronađite na ovoj poveznici
Filmovi su dostupni za besplatno gledanje na internetu i glasanje. Pronađite ih ovdje. ovdje.

TEKST: S. P.            FOTO: Revija

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn