U POVODU DANA GRADA PLETERNICE – Uručene godišnje nagrade Grada Pleternice

Datum objave: 07. 12. 2020. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – U povodu Dana Grada Pleternice i blagdana svetog Nikole u multimedijalnoj dvorani Interpretacijskog centra Terra Panonica danas su svečano uručena priznanja ovogodišnjim dobitnicima godišnjih nagrada Grada Pleternice.

Pandemija korona virusa koja je obilježila cijelu 2020 godinu, ostavila je svoj trag i na obilježavanju Dana Grada u Pleternici. Iako ove godine nije održana svečana sjednica Gradskog vijeća, svečanost na kojoj su uručene nagrade zaslužnim pojedincima, udrugama i tvrtkama nije izostala. Ovogodišnji pleternički laureati su Hrvatsko žensko društvo i Društvo naša djeca Pleternica za rezultate ostvarene u društvenom životu grada, Nogometni klub BSK Buk za izvrsne sportske rezultate, svjetska prvakinja u fitnessu i bodybuildingu Mia Mikliš iz Požeške Koprivnice, liječnica Amadea Mjertan, Pleterničanka koja je jedna od dobitnika prestižne španjolske nagrade Princeza od Asturije za borbu protiv pandemije Covid-19 ( za koju je nagradu primila majka Sanja Mjertan), te trgovačko društvo Inter d.o.o iz Srednjeg Sela koje je u gospodarstvu prisutno 25 godina.

Nagrađenima je prigodnim riječima čestitao predsjednika Gradskog vijeća Grada Pleternice Marijan Aladrović. “Ovo je prvi puta da nam epidemiološke mjere ne dopuštaju širi skup no to neće umanjiti veličinu ovoga trenutka. Stoga čestitam nagrađenima na njihovom trudu, zalaganju i svemu onome čime pridonose kako u osobnim postignućima tako i društvenim zajednici u ovom gradu,” rekao je Aladrović. Posebnu čestitku uputila je gradonačelnica Antonija Jozić.

“”Godina je bila prepuna izazova. Bila je teška u svakom smislu riječi i za gospodarstvo i za zdravstveni sustav Republike Hrvatske i za projekte i aktivnosti koje radimo. S druge strane, godinu su obilježili i neupitni uspjesi, uspjesi ovog grada, ali i vaši uspjesi. Vi koji ste dobili priznanja u prigodi Dana grada obilježili ste proteklu godinu sa svojim postignućima. Doktorica Amadea Mjertan za svoju borbu protiv korona virusa u Madridu, u državi koja je među prvima bila pogođena pandemijom dobitnica je i prestižne španjolske nagrade. Gospodin Zlatko Mijoković sa svojom tvrtkom Inter uspješno radi 25 godina, zadržao je sva radna mjesta i vjerujem da će tako i u sljedećoj godini. Nogometni klub BSK Buk koji je protutnjao kroz prvu Županijsku nogometnu ligu i ostvario iznimne rezultate, dvije udruge Društvo naša djeca i Hrvatsko žensko društvo sa svim aktivnostima koje su provodili unatoč ovih okolnostima te naša svjetska prvakinja Mia Mikliš. Godina je bila teška, ali bez obzira na to vi ste pronosili ime grada Pleternice u 2020 godini i na tome vam se zahvaljujemo. Neka vam nagrade budu poticaj u vašem radu da još snažnije, još bolje ostvarujte one ciljeve koje ste si u svom osobnom i profesionalnom životu zadali,” rekla je gradonačelnica Jozić.

TEKST: S. Pok        FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn