U OKVIRU PROJEKTA POSLOVNI KOMPAS IPNG: Umrežavanje i međusobno osnaživanje – ključ uspješnog poslovanja

Datum objave: 11. 3. 2021. | Kategorija: Gospodarstvo

NOVA GRADIŠKA – U okviru projekta Poslovni kompas, Industrijski park Nova Gradiška, u suradnji s CTR-om, Obrtničkom komorom Brodsko posavske županije, novogradiškim Udruženjem obrtnika i Gradom, organizirao je okrugli stol na temu “Žene u poduzetništvu”.

Želeći razmjeniti znanja i iskustva, informirati o aktualnim mjerama i natječajima, te prije svega, ukazati na važnost umrežavanja, Industrijski park Nova Gradiška, simbolično je, na Dan žena, u suradnji s CTR-om, Obrtničkom komorom Brodsko posavske županije, novogradiškim Udruženjem obrtnika i Gradom, organizirao okrugli stol na temu “Žene u poduzetništvu”. Za poslovanje u okolnostima pandemije itekako koristan skup, okupio je 15-ak istaknutih novogradiških poduzetnica svih generacija, predstavnica različitih sektora djelatnosti, a događaj su, osobnim dolaskom, podržale i predsjednica Obrtničke komore Brodsko posavske županije Jelena Ivaniš, voditeljica Odjela za manje i srednje poduzetništvo Dubravka Mirković i dopredsjednica Udruženja obrtnika Nova Gradiška Ljiljana Šoch.

” Iako smo ovakav skup, formalno, u okviru projekta Poslovni kompas bili dužni organizirati, želja mi je bila okupiti poduzetnice uz Dan žena, prije svega stoga što nam je pandemija, posljednjih godinu dana, onemogućila druženja. Bila je to prilika da razmijenimo znanja i iskustva, porazgovaramo o poslovanju u “covid okolnostima”, detektiramo probleme, ali se i malo bolje upoznamo, jer u ženskom poduzetništvu koje, na žalost, još uvijek nije lišeno rodnih stereotipa, umrežavanje je iznimno važno. U prilog tome govori i podatak kako je u upravljačkim strukturama javnih tvrtki tek pet posto žena, unatoč većem stupnju obrazovanja i našoj spremnosti na cjeloživotno učenje. Uz nekolicinu dobrih ideja kakvima, uglavnom, rezultiraju sva ženska druženja, zaključak okruglog stola je da i nadalje trebamo raditi ono u čemu smo najbolje, ali i da je ključ uspješnog poslovanja u međusobnom osnaživanju i pomaganju. “, upoznala je, u ime organizatora, Marijana Škara Ivković, voditeljica odjela usluga i marketinga Industrijskog parka Nova Gradiška.

TEKST: S.T.         FOTO: IPNG

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn