U OKVIRU DJEČJEG TJEDNA – Članove Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća primili predstavnici gradske vlasti

Datum objave: 09. 10. 2021. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – U okviru Dječjeg tjedna članovi Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća, susreli su se s čelnim ljudima Grada Nova Gradiška. U Gradskoj vijećnici, na mjestu gdje se donose odluke i “kroji” politika, mlade su kolege vijećnike primili zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić, predsjednica Gradskog vijeća, Dinka Matijević i voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Mihaela Đeraj

Diljem Hrvatske, pod motom “Ljubav djeci prije svega” zadnjih sedam dana obilježava se Dječji tjedan. Uz brojne kreativno-edukativne sadržaje čiji je cilj skrenuti pozornost javnosti na prava i potrebe najmlađih, Dječji tjedan u Novoj Gradiški obilježio je i tradicionalni susret članova Dječjeg foruma i Dječjeg gradskog vijeća s čelnim ljudima Grada. Na mjestu gdje se donose odluke i “kroji politika”, u Gradskoj vijećnici, mlade su kolege vijećnike primili zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić, predsjednica Gradskog vijeća, Dinka Matijević i voditeljica Odsjeka za društvene djelatnosti Mihaela Đeraj.

Susret malih i velikih pozdravnim je riječima otvorila predsjednica Društva naša djeca Nova Gradiška, Verica Lukačević, zahvalivši klincima i klincezama na svemu što čine s ciljem poboljšanja kvalitete života najmlađih Novogradiščana, a nositeljima vlasti na spremnosti da ih čuju. “Hvala vam što odvajate svoje vrijeme nastojeći učiniti vrijedne promjene, a hvala i svima u gradskoj vlasti koji slušaju vaše prijedloge i uvažavaju ih. Nadam se da će tako biti i danas čime će još jednom pokazati kako smo, doista, grad-prijatelj djece”, rekla je, između ostaloga predsjednica Lukačević.

Da ih vesele njihovi i konstruktivni prijedlozi, mladim su vijećnicima potvrdili zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić i predsjednica Gradskog vijeća, Dinka Matijević, koja ih je, uz pozdrav dobrodošlice, pozvala i da slobodno izražavaju vlastite želje i ideje. Tijekom “susreta na vrhu” članovi Dječjeg gradskog vijeća čelnim su ljudima Grada predstavili aktivnosti kojima su se bavili proteklih deset mjeseci. Uz rad na društvenim mrežama, redovno su održavali sastanke, provodili edukativne i kreativne radionice, radili na stvaranju igara, snimali zanimljiv video materijal, sudjelovali u radu Društva naša djeca, nastojeći kroz humanitarne, edukativne i zabavne sadržaje, promicati i zalagati se za bolja prava sve djece. Vijećnici Marko Kruljac i Benjamin Strmotić predstavili su rad Dječjeg gradskog vijeća u pandemijskoj godini, Marko Bošnjak rad Nacionalnog foruma, Nela Češić i Melani Posavčević uspješne rezultate dječje participacije u gradu, a članovi Dječjeg foruma 4. c razreda Osnovne škole Mato Lovrak, uz nekolicinu važnih pitanja o načinu funkcioniranja gradske vlasti, dali i niz zanimljivih prijedloga. Djeca grada žele sigurniji promet, ljepša i uređena igrališta, učionice opremljene pametnim pločama i ormarićima, igraonicu, klizalište, aparate sa slatkišima, unutarnje bazene i još više zabavnih aktivnosti za djecu i mlade.

TEKST: S. Tarbuk      FOTO:dnd.novagradiska

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn