U OČEKIVANJU PRVOG KUPANJA – Radovi na projektu rekonstrukcije i izgradnje gradskih bazena

Datum objave: 15. 7. 2021. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Bude li sve išlo u skladu s planovima, Novogradiščani bi se ovo ljeto mogli okupati na gradskim bazenima. Radovi na jednom od trenutno najaktivnijih i najvećih gradilišta u završnoj su fazi.

Na jednom od najaktivnijih i najvećih gradskih gradilišta, ovih se dana radi punim intenzitetom. Bude li sve išlo u skladu s planovima, Novogradiščani bi se ovo ljeto mogli okupati na gradskim bazenima, jer radovi na projektu rekonstrukcije i dogradnje gradskih bazena približavaju se završnoj fazi.

“U tijeku su završni radovi. Oni betonski su gotovi, kreće se s postavljanjem keramike i uređenje okoliša, nakon čega slijedi dobivanje uporabne dozvole.”, upoznao je na prvoj radnoj sjednici Gradskog vijeća u novom sazivu gradonačelnik Vinko Grgić, dodavši i kako će učiniti sve da se Novogradiščani bar jednom ovoga ljeta okupaju u novim bazenima, koji će, u svakom slučaju, ove godine biti definitivno završeni.

“Vrući” projekt čiju realizaciju s nestrpljenjem čekaju i stari i mladi rezultirat će velikim rekreacijskim bazenom dimenzija 50,61 x 24,42 m maksimalne dubine do 1.8 metara s pet plivačkih staza dužine 25 metara, kružnim dječjim bazenom ukupnog promjera 20,62 m, dubine 85 cm, s popratnim sadržajima te malim dječjim bazenom dimenzija 10,76 x 7,46 metara, maksimalne dubine 40 cm. Projekt uključuje i izgradnju glavne zgrade, prostora za garderobe, strojarnice s bazenskim pumpama, ugostiteljskog objekta, vanjskih tuševa te uređenog okoliša sa svim potrebnim popratnim sadržajima.

Naručitelj radova je tvrtka Odlagalište, a izvođač Presoflex Gradnja iz Požege. Ukupna vrijednost projekta iznosi 14.6 milijuna kuna. Sredstva su osigurana kreditom Zagrebačke banke na rok otplate od 10 godina s počekom od 24 mjeseca uz fiksnu kamatnu stopu od 1,10 posto. Kredit je dobiven na temelju suglasnosti Ministarstva financija i jamstva Grada Nova Gradiška.

TEKST: S. Tarbuk          FOTO: F. S./ Projekt

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn