U NOVOM SAZIVU SABORA – S bogatim iskustvom gradonačelnikovanja, sada u saborskom ozračju

Datum objave: 22. 7. 2020. | Kategorija: Društvo

POŽEGA/PAKRAC/NOVA GRADIŠKA – Uz posebne epidemiološke mjere konstituiran je novi, 10. saziv Hrvatskog sabora od stjecanja neovisnosti. Među izabranim zastupnicama i zastupnicima u saborskim klupama su i  gradonačelnica i gradonačelnici iz slavonske pete izborne jedinice – po prvi puta pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević i požeški gradonačelnik Darko Puljašić s liste HDZ-a te, s druge strane političkog spektra i u drugom mandatu, jedan od najuspješnijih SDP-ovaca u ovim izborima, novogradiški gradonačelnik Vinko Grgić. Njima, ali i drugim saborskim zastupnicama i zastupnicima želimo uspješan i plodonosan rad.

Pakračka gradonačelnica Anamarija Blažević do mandata je došla kao 12. postavljena na nedavnim saborskim izborima na listi HDZ-a, koja je u 5. izbornoj jedinici osvojila osam mandata. Kako Josip Aladrović, treći na listi i prvi HDZ-ov kandidat iz Požeško-slavonske županije ostaje u Vladi RH kao ministar rada i mirovinskog sustava te socijalne skrbi, umjesto njega je u saborsku stolicu sjela Anamarija Blažević, koja će, kako je izjavila za Pakrački list još najmanje do idućih lokalnih izbora u svibnju 2021. godine i ostati pakračka gradonačelnica.

Iz Požeško-slavonske županije s liste HDZ-a je još ušao i sedmi na listi požeški gradonačelnik Darko Puljašić koji je osvojio 3311 preferencijalnih glasova. Rad u Hrvatskom saboru Puljašić kako nam je rekao u razgovoru vidi kao veliku čast, životni izazov ali i priliku za područje iz kojeg dolazi.

“Dapače, mandat koji ću obavljati u Hrvatskom saboru će donijeti samo benefite, točne i pravovremene informacije koje ćemo moći u kratkom vremenu proslijediti ne samo našoj gradskoj upravi već cijeloj županiji jer ja ne mislim biti saborski zastupnik samo jednoga grada. Dolazim iz Požeško – slavonske županije, ona me je birala, njezinim stanovnicima odgovaram i svakako ću raditi na tome da svojom nazočnošću u Hrvatskom saboru, suradnjom s ministarstvima, pomoćnicima, državnim tajnicima, aktivnošću u različitim odborima dobijem konkretna rješenja i odgovore koje ću zatim prosljeđivati našim službama kako bi to pretvorili u kvalitetne projekte koji imaju za cilj podizanje kvalitete života i konkurentnosti naše privrede,” rekao je Puljašić.

Vinko Grgić, gradonačelnik Nove Gradiške i jedini pobjednik SDP-a u Slavoniji jednako je, kao i njegove kolege s druge strane političkog spektra, spreman za nove izazove i to – u drugom saborskom mandatu: “Moje teme u Saboru bit će dijelom gospodarstvo, a primarno graditeljstvo i sve vezano uz struku. I, naravno, Slavonija, kao nezaobilazna tema za koju ću se zaista boriti,” najavio je SDP-ovac Vinko Grgić.

TEKST: S. Pok      FOTO: S. P./Facebook

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn