U JAGUPLIJAMA OTVOREN OBNOVLJENI MJESNI DOM- „Bez mjesnih i vatrogasnih domova ne bi bilo ni slavonskog identiteta“

Datum objave: 04. 10. 2015. | Kategorija: Društvo

nn

JAGUPLIJE – U Jaguplijama je u nazočnosti prvog čovjeka županije, župana Alojza Tomaševića, izaslanice saborskog zastupnika Franje Lucića, gradonačelnice Pleternice Antonije Jozić,načelnika Općine Brestovac Zdravka Mandića i predstavnika mjesnog DVD-a, svečano obilježen završetak radova sanacije i obnove Mjesnog doma.

Projekt vrijedan oko 290 tisuća kuna pomogli su Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i općina Brestovac.“Prvo je to veliko ulaganje u prostor mjesnog doma nakon 60-ak godina, iznimno značajno za mještane Jaguplija, ali i održivi razvoj lokalne zajednice, a nakon projekta izgradnje vodovodne mreže vrijednog 2 milijuna kuna, još jedan kapitalan za mještane ovog dijela Slavonije.“, rekao je načelnik Općine Brestovac Zdravko Mandić, pozdravljajući goste i mještane, ali i upoznavajući s još jednim vrijednim, aktualnim projektom na području Općine, projektom geodetske izmjere vrijednim 2 ,5 milijuna kuna.

n

“Bez prostora poput ovoga, u kojemu se mještani, zajedno, vesele, ali i tuguju, svatuju i žaluju, nema nam ni identiteta“, rekao je, pozdravljajući prijatelje, župan Alojz Tomašević, pozivajući na zajedništvo, ali i najavljujući procvat Slavonije. „Ovakvi prostori, ali i projekti pokazuju kako nikada ne trebamo biti do kraja zadovoljni onim što nam je ponuđeno, nego uvijek i u svakoj prilici trebamo tražiti više. Samo će tako, dugoročno, Slavonija ponovno postati ono što je oduvijek i bila. Bogata regija uspješnih, vrijednih i zadovoljnih ljudi“. Značaj postojanja i obnove mjesnih domova prepoznala je i pozdravila i gradonačelnica Pleternice, Antonija Jozić, izaslanica saborskog zastupnika Franje Lucića,rekavši kako  su ovakvi prostori mjesta zajedništva, ali i mjesta prijateljstva. “Jer, kada bi netko ugasio vatrogasne i mjesne domove, ne bi bilo ni Slavonije.“

Saniran i obnovljen dom u Jaguplijama dokaz je kako Općina Brestovac kontinuirano skrbi o javnim građevinama, poboljšanju životnih standarda mještana, ali i potrebi za aktivnim kulturnim i društvenim životom.U okviru vrijednog projekta obnove mjesnog doma zamijenjena je vanjska stolarija, izveden novi pokrov i limarija, saniran podrumski dio prostora i pročelje zgrade, te izveden priključak vode.

TEKST: Simonida Tarbuk    FOTO: Dorian Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn