U IME PROŠLOSTI I BUDUĆNOSTI – Izaslanstva Grada Nova Gradiška i Brodsko posavske županije položila vijence povodom Dana antifašističke borbe i Dana državnosti

Datum objave: 21. 6. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – U povodu Dana antifašističke borbe koji će Hrvatska obilježiti 22.lipnja i Dana državnosti, 25.lipnja, predstavnici lokalne i županijske vlasti, izaslanstva gradskih udruga i institucija, položili su vijence i upalili svijeće kod središnjeg spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Novoj Gradiški.

Čuvajući sjećanje na važne povijesne datume, Dan antifašističke borbe i Dan državnosti, predstavnici gradske i županijske vlasti, položili su vijence i upalili svijeće kod središnjeg spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima u Novoj Gradiški. Učinili su to, u ime Grada, gradonačelnik Vinko Grgić sa zamjenicom Ivanom Trupina, predsjednica Gradskog vijeća dr.Ljepša Rakas Vujčić , koordinator za branitelje, Vlatko Greiner, predstavnici Policijske postaje Nova Gradiška predvođeni načelnikom Marinom Marjanovićem, izaslanstva Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, te čelni ljudi gradskih društava i institucija.

Delegaciju Brodsko posavske županije predvodio je Željko Burazović, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu. Dan antifašističke borbe obilježava se 22.lipnja od stjecanja hrvatske neovisnosti, u znak sjećanja na osnivanje Prvog sisačkog partizanskog odreda 1941.godine u šumi Brezovica, što je i prva antihitlerovska postrojba u tadašnjoj okupiranoj Hrvatskoj i Jugoslaviji. Tri dana kasnije, 25.lipnja, sjetit ćemo se i povijesno važnog događaja iz 1991.godine, kada je Hrvatski sabor donio Ustavnu odluku o samostalnosti i suverenosti Republike Hrvatske, proglašavajući je samostalnom i neovisnom državom.

TEKST: S. T.         FOTO: F. S.

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn