U ČAST DANA PONOSA I SLAVE – Program 24. godišnjice VRO “Bljesak“ u Okučanima

Datum objave: 27. 4. 2019. | Kategorija: Društvo

OKUČANI – Središnja svečanost obilježavanja 24. godišnjice VRO „Bljesak“ i ove će godine biti organizirana u Okučanima. Nakon ranojutarnje budnice i sportskih igara hrvatskih branitelja, „Bljesku“ i njegovom značaju 1. svibnja u Okučanima poklonit će se najviši državni vrh, a program će završiti cjelovečernjim koncertom Miroslava Škore.

Predstavnici najvišeg državnog vrha, vojske, policije, lokalnih i regionalnih vlasti, i ove će se godine,1.svibnja, u Okučanima pokloniti „Bljesku“ i s dostojanstvom i ponosom prisjetiti onih koji su Domovini poklonili sebe. Središnja svečanost obilježavanja 24.godišnjice vojnoredarstvene operacije kojom je oslobođena Zapadna Slavonija, počet će ranojutarnjom budnicom u izvedbi Oružanih snaga RH, nastaviti se sportskim igrama hrvatskih branitelja, a potom i memorijalnim programom u Spomen parku hrvatskim vitezovima u središtu mjesta.

Cjelodnevni program ponudit će i izložbu ratnih fotografija autora Zorana Filipovića, svetu misu zadušnicu za poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata, vojnički ručak za sve posjetitelja, a navečer i koncertni spektakl Miroslava Škore. Domaćin svečanosti, Općina Okučani, u ime dana ponosa i slave, s dobrodošlicom vas očekuje.

TEKST: S. T.       FOTO: D. P.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn