U ČAST BLJESKU I HEROJIMA DOMOVINSKOG RATA – Predstavnici Grada Nova Gradiška položili vijence povodom 26. godišnjice VRO “BLJESAK”

Datum objave: 30. 4. 2021. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Čuvajući živim sjećanje na Domovinski rat, pamteći, s ponosom i pijetetom, herojsku žrtvu branitelja, predstavnici Grada Nova Gradiška, uoči 26. godišnjice Vojno redarstvene operacije “Bljesak”položili su vijence i zapalili svijeće na središnjem Spomen obilježju poginulim, smrtno stradalim i umrlim hrvatskim braniteljima i na Trgu dr. Franje Tuđmana

Uoči 26.godišnjice “Bljeska”, vojnoredarstvene akcije kojom su 1. svibnja 1995. godine hrvatske snage munjevito oslobodile okupirana područja zapadne Slavonije, predstavnici Grada Nova Gradiška položili su vijence i zapalili svijeće na središnjem Spomen obilježju poginulim, smrtno stradalim i umrlim hrvatskim braniteljima i na Trgu dr. Franje Tuđmana.

U ime još uvijek aktualne gradske vlasti, učinili su to zamjenici gradonačelnika Borislav Vidošić i Ivana Trupina, kao i predsjednica Gradskog vijeća dr. Ljepša Rakas Vujčić, koordinator za braniteljske udruge Vlatko Greiner, predsjednik Udruge veterana 3. gardijske brigade „Kune“ ogranak Nova Gradiška Dražen Rossi te saborski zastupnik Vinko Grgić.

Uz ponos i pijetet, potvrda je to trajnog sjećanja na godine Domovinskog rata, herojsku žrtvu branitelja, kao i akciju kojom je, za samo 31 sat, oslobođeno oko 500 četvornih kilometara teritorija koje je zaposjeo agresor i uspostavljen nadzor nad autocestom A3. U vojnom smislu akcija Bljesak bila je nastavak uspješne vojne operacije Otkos 10 iz prosinca 1991. Službeni preliminarni program obilježavanja 26.godišnjice Bljeska zakazan je za subotu, 1.svibnja u 9 sati u Okučanima, kada će se podno spomen -obilježja “Kocke vedrine” , s vremenskim razmakom od 30 minuta, u skladu s epidemiološkim mjerama, značaju akcije i njenim herojima, pokloniti predstavnici najvišeg državnog i vojnog vrha, izaslanstva Vlade, Hrvatskog Sabora, kao i predstavnici braniteljskih udruga koje su u akciji sudjelovale.

TEKST: S. T.       FOTO:novagra.hr

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn