U BRODSKO-POSAVSKOJ ŽUPANIJI S RADOM POČINJE PET TRŽNICA – Zelena tržnica Nova Gradiška spremno čeka kupce

Datum objave: 08. 4. 2020. | Kategorija: Gospodarstvo

NOVA GRADIŠKA – Iako ćemo na potpuno “relaksiranje” mjera Nacionalnog stožera civilne zaštite još morati pričekati, otvaranje tržnica život će, koliko toliko, vratiti u normalu. Nova odluka razveselit će i brojne Novogradiščane koji blagdanski stol mogu ispuniti proizvodima domaćih OPG-a od četvrtka, 9.travnja.Uz novogradišku zelenu tržnicu i onu u Slavonskom Brodu, na području Brodsko posavske županije trebale bi “proraditi” još tri tržnice – u Novoj Kapeli, Davoru i Oriovcu

Zahvaljujući odluci Nacionalnog stožera civilne zaštite o ponovnom otvaranju tržnica i Novogradiščani će blagdanski stol moći ispuniti zdravim, domaćim proizvodima. Nova odluka dobro će doći i brojnim lokalnim OPG-ima koji kupce s nestrpljenjem čekaju u četvrtak, 9.travnja, od 8 do 14 sati. Za nesmetan rad tržnice u skladu sa strogim epidemiološkim uvjetima pobrinuli su se djelatnici gradske tvrtke Eko kong. Na novogradišku zelenu tržnicu moći će se ući samo na jedan ulaz, sa parkirališta na Cvjetnom trgu iz pravca dječjeg igrališta, a i prodavači i kupci morat će se pridržavati utvrđenih mjera zaštite.

“Na području Brodsko-posavske županije tek je pet jedinica lokalne uprave i samouprave iskazalo kako tamošnje tržnice mogu udovoljiti traženim kriterijima, dok preostale 23 općine ili nemaju tržnica ili nisu u stanju ispuniti zadane uvjete”, upoznao je tijekom redovne dnevne tiskovne konferencije načelnik Stožera civilne zaštite Brodsko-posavske županije, Stjepan Bošnjaković. Uz tržnice u Novoj Gradiški i Slavonskom Brodu s radom će početi i one u Novoj Kapeli, Davoru i Oriovcu.

TEKST: S. Tarbuk        FOTO: F. S.(arhiv)

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn