U BLAGDANSKOM OZRAČJU – Preko 20 kilograma kolača i 400 pisanica HDZ-ove “Katarine” i mladež podijelili Požežanima

Datum objave: 15. 4. 2017. | Kategorija: Društvo

n

POŽEGA – Mladež HDZ grada Požege i Zajednica žena  HDZ “Katarina Zrinski” kao i svake godine na Veliku subotu dijelili su pisanice i domaće kolače ( za koje ste mogli ostaviti donaciju u humanitarne svrhe) u sklopu požeškog Uskršnjeg sajma u pješačkoj zoni.

Iako je požeški Uskršnji sajam bio skromniji no prethodnih godina, gužva se tijekom dopodnevnih sati stvorila  uz dva štanda – Mladeži HDZ Požega i Zajednice žena “Katarina Zrinski”.Šarene  pisanice i  tradicionalni domaći kolači privukli su brojne Požežane.  Požeške “Katarine” predvođene Marijanom Matijević čaroliju  blagdana predstavile su na  svom štandu u obliku mirisnih kolača, a muške snage Mladeži HDZ-a predvođene Draganom Borevcem  potrudile su se, uz puno smijeha, podijeliti “ofarbana jaja”.

“Katarina Zrinski, udruga žena grada Požege, uz Udrugu grofica naših kolegica iz Pakraca, danas je organizirala prodaju i poklon uskrsnih kolača i ukrasa. Bazirali smo se na dobrovoljne priloge koje ćemo proslijediti onima kojima je to najpotrebnije. Naše žene i djevojke ispekle su preko 20 kilograma kolača kako bi ih ponudili našim sugrađanima, a tu su i figurice uskrsnih zečeva, pisanice i sve ono što je tradicija kršćanstva i katoličanstva u našim krajevima,”rekla je predsjednica Zajednice žena “Katarina Zrinski” Marijana Matijević dodajući kako se posebno zahvaljuje mladeži TO Centar koji su sudjelovali u pečenju kolača i izradi pisanica.

nn

“Kao i svake godine, Mladež HDZ-a prisutna je u Požegi u sklopu Uskršnjeg sajma. Podijelili smo preko 400 pisanica pri čemu su nam došli pomoći i naši prijatelji iz Brestovca i Kaptola, dok naša mladež iz Pleternice i Jakšića  slične akcije održavaju u svojim mjestima. Na ovaj način, jednostavno želimo svojim sugrađanima poželjeti sretan Uskrs,” rekao je predsjednik Mladeži HDZ-a Grada Požege Dragan Borevac. Svojim dolaskom akciju su podržali lokalni stranački prvaci, predsjednik Gradskog odbora HDZ Darko Puljašić, Mario Pilon, Ferdinand Troha i drugi.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn