TZ GRADA POŽEGE – Osvrt na postignuća u Hvaru i najava manifestacije “Okusi jesen”

Datum objave: 30. 10. 2018. | Kategorija: Društvo

POŽEGA – Najava manifestacije “Okusi jesen” koja će se u Požegi održati 3. studenog, te osvrt na Hrvatske dane turizma bile su teme konferencije za novinare koju su danas održali gradonačelnik Požege Darko Puljašić i direktorica Turističkog ureda TZ Grada Požege Silvija Podoljak.

Požega, Požeško-slavonska županija, ali i Slavonija u cijelosti imali su priliku predstaviti se na Hrvatskim danima turizma u najboljem svjetlu, što potvrđuje i odluka da se idući Dani turizma 2019 održe upravo u ovoj regiji, rekao je gradonačelnik Darko Puljašić. “Slavonija je na Danima turizma 2018 napravila, ni manje ni više nego čudo! No, to nije došlo preko noći. Zajedničkim naporima od 2016 godine, zahvaljujući i Selimiru Ognjenoviću koji je, nakon primitka nagrade za životno djelo u turizmu, odlučio pomoći Slavoniji da postane ono što je Istra u zaleđu. Kroz dvije godine redovitih kontakata, omogućili smo tako Slavoniji da dobije pravu priliku. Na Hvaru smo nastupili svih pet slavonskih županija na brodu koji nam je osigurao gospodin Ognjenović i koji je bio centar svih tiskovnih konferencija i zbivanja i postigli smo ono što je do prije godinu dana bilo nemoguće, jer uvijek je bilo niz primjedaba ponajprije zbog manjka smještajnih kapaciteta. Postigli smo okupljanje svih koji su bili pozvani na Danima turizma i gdje smo mogli predstaviti što je i što se može doživjeti u Slavoniji,” rekao je gradonačelnik Puljašić.

“Upravo je premijer Andrej Plenković najavio da idući Dani hrvatskog turizma dolaze u Slavoniju. Veliki je to uspjeh jer 2500 do 3000 ljudi dolazi na nekoliko dana upoznati se neposredno s onim o čemu smo mi govorili i što smo prezentirali. Naravno, kao Požežani odmah smo izrazili želju da smo mi najviše zainteresirani za posjetitelje u okviru Ciklo-turizma te da očekujemo da posjetitelji iz jedne od velikih gostujućih regija borave baš ovdje, a mi ćemo u tih nekoliko dana prirediti pravu prezentaciju. Jer Slavonija je dobila priliku da prikaže bogatstvo turističke ponude i u idućih godinu dana čeka nas veliki posao,” zaključio je gradonačelnik Puljašić uz napomenu kako su požeško-slavonsku eno i gastro ponudu na Hvaru predstavili Kutjevo d.d., Vina Krauthaker i Zlatni lug.

Direktorica Turističkog ureda TZ Grada Požege Silvija Podoljak dodala je kako je i video uradak Tehničke i Obrtničke škole Požega “15000 slika iz srca Slavonije” dobio nagradu za najbolji projekt za promociju strukovnih škola u turizmu što je također svojevrsno priznanje i za Grad Požegu te Požeško-slavonsku županiju.

Dio eno i gastro bogatstva Slavonije bit će ponuđen i na tradicionalnoj požeškoj manifestaciji “Okusi jesen” koja će se održati ove subote u požeškoj pješačkoj zoni i okupiti preko 50 izlagača. “Treća je godina kako smo objedinili priču Martinja, Kestenijade i Bučijade u jednu manifestaciju i sada se sve više potvrđuje koliko je to bilo važno. Okusi jeseni u Požegi donose sve više okusa iz cijele Slavonije pa ćemo tako imati proizvođače i obiteljska gospodarstva iz cijele Slavonije, Baranje i Srijema – od Požege. Lipika, Pleternice, naših općina do Osijeka, Suze, Slatine, Đakova, Erduta, Valpova, Donjeg Miholjca i drugih mjesta,” rekla je Podoljak.

U 11,00 sati održat će se obred krštenja mošta, a pripremljen je i prigodan zabavni program uz nastup TS Zlatna dolina, a kao uvod u manifestaciju, od 10,00 sati ispred zgrade Gradskog muzeja krenut će redovni obilazak grada uz licenciranog turističkog vodiča za sve zainteresirane građane i posjetitelje.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn