TZ GRADA PLETERNICE – Ravnatelji srednjih škola Požeško-slavonske županije posjetili IC Terra Panonica

Datum objave: 04. 11. 2020. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – Ravnatelji srednjih škola Požeško-slavonske županije danas su posjetili Interpretacijski centar „Terra Panonica” u Pleternici kako bi u kurikulum škola uvrstili  tamošnje edukativne sadržaje.

“Mi već nekoliko tjedana provodimo organizirane dolaske učenika iz svih osnovnih i srednjih škola te mališane iz vrtića s područja županije. Prijevoz je plaćen iz projekta – imamo plaćene autobuse. Ovdje im nudimo zaokružen obilazak svih sadržaja od interpretacije, virtualnih naočala, radionice i animirananog filma, a za svaku grupu to traje sat i pol. Na temelju reakcija djece i učitelja koji ih vode, ravnatelji su odlučili doći sami vidjeti što se to ovdje nudi kako bi eventualno u kurikulum škola uvrstili i sadržaje našeg Interpretacijskog centra,” rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Pleternice Marija Šarić.

IC Terra Panonica do sada su posjetili djeca dječjeg vrtića Velika, te učenici OŠ Julija Kempfa, Katoličke osnovne škole, Katoličke gimnazije i Poljoprivredne škole, a ostali će posjetiti centar do kraja studenog. “Broj je ograničen, zbog epidemioloških mjera skupine nisu veće od 20 posjetitelja, no nadamo se kako ćemo u budućnosti imati posjete i izvan naše županije,” rekla je Šarić.

Građani IC Terra Panonica mogu posjetiti petkom, subotom i nedjeljom od 15 do 21 sat, a organizirane skupine prema prethodnoj najavi i dogovoru.

TEKST: S. Pok          FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn