TZ GRADA NOVA GRADIŠKA: Predstavljen program “Adventa u našem gradu” – novogradiška blagdanska priča u novom ruhu

Datum objave: 21. 11. 2019. | Kategorija: Društvo

NOVA GRADIŠKA – Najsvečaniji i najsadržajniji mjesec u godini, Novogradiščanima će i njihovim gostima, po dobrom starom običaju, ponuditi “Advent u našem gradu”. Sadržaje svima drage gradske manifestacije, na novoj lokaciji, u novom, urbanom ruhu, službeno je, u ime organizatora, predstavila Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice grada Nova Gradiška.

Nastavljajući ozbiljno promišljati o razvoju turizma i Novu Gradišku, sve više, pozicionirati kao zanimljivu destinaciju, u Turističkoj zajednici grada ove su godine mjesec prosinac, ionako poseban, jer vrijeme je to kada Novogradiščani slave i rođendan svoga grada, odlučili učiniti još svečanijim i atraktivnijim. “Pobrinut ” će se za to “Advent u našem gradu”, svima draga gradska manifestacija čiji su sadržaji, baš kao i novo urbano ruho i nova lokacija, službeno predstavljeni na tiskovnoj konferenciji organizatora. 14. izdanje “Adventa u našem gradu” službeno “starta” 30. studenoga, dvostrukim svečanim otvorenjem u gradskom parku- onim poslijepodnevnim, za klince i klinceze, u organizaciji Društva naša djeca, Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg foruma, a onda i večernjim, za odrasle, koje će, uz bogatu ugostiteljsku ponudu, pored fontane, zabaviti i gradska glazba.

Tradicionalna novogradiška blagdanska priča gradski će park tijekom mjeseca prosinca, pretvoriti u Čarobnu šumu prepunu zabavnih i edukativnih sadržaja, poput Kuće Djeda Božićnjaka i posebno atraktivnih zaleđenih staza koje će ove godine zamijeniti do sada uobičajeno montažno klizalište, otvoreno svaki dan od 11 do 22 sata. U suradnji sa Župnom crkvom, na kružnom će toku biti postavljen adventski vijena, a svijeće će se paliti subotom, uz pratnju crkvenog zbora. Za dobro raspoloženje i pravi koncertni ugođaj tijekom cijeloga mjeseca brinut će Barbara Dautović, Yaka i gradska glazba, a priču će službeno “zaključiti” Božićni sajam na kojem vas 20. i 21.prosinca, tijekom cijeloga dana, u Društvenom domu čekaju izlagači proizvoda i obrta iz cijele Hrvatske, pa i susjednih zemalja.

Sadržaje “Adventa u našem gradu” na tiskovnoj je konferenciji, u ime organizatora, predstavila Dinka Matijević, direktorica Turističke zajednice, uz poziv svima zainteresiranima, da tijekom prosinca navrate u Novu Gradišku. U ime grada, učinio je to i zamjenik gradonačelnika Borislav Vidošić, zadovoljan podignutom ljestvicom i novim, urbanim ruhom tradicionalne manifestacije, za što čelništvo Grada, iz godine u godinu, ulaže sve značajnija sredstva. Sve važniji logistički dio “Adventa u našem gradu” predstavlja i Udruženje obrtnika Nova Gradiška, što je potvrdio predsjednik Tomislav Šimić, izražavajući zadovoljstvo suradnjom koja rezultira sve boljim i kvalitetnijim gradskim manifestacijama. Novogradiška blagdanska priča u novom ruhu čeka vas u gradskom parku od 30. studenoga do 24.prosinca, pa svakako navratite. I nikako ne zaboravite na Adventski sajam u Društvenom domu, jer tamo su najbolji i najoriginalniji božićni pokloni.

TEKST: S. Tarbuk       FOTO: F. S.

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn