TZ GRADA NOVA GRADIŠKA I POU M.A.RELKOVIĆ – Blagdanska čarolija kazališta za najmlađe

Datum objave: 03. 12. 2021. | Kategorija: Kultura

NOVA GRADIŠKA – Uz brojne zabavne sadržaje koji vas tijekom najsvečanijeg mjeseca u godini svakodnevno očekuju u Novoj Gradiški, vrijeme Adventa prilika je i za otkrivanje čarolije kazališta, jer umjetnosti dasaka koje život znače valja se učiti od malena. Znaju to u Turističkoj zajednici grada i POU Relković, stoga, sve male i velike, ove subote i nedjelje, 4.i 5.prosinca, očekuju u gradskom parku i dvorani Doma kulture

Prije nego li klince i klinceze, ove subote, ostavite na klizalištu kako bi, s društvom u miru popili kavu ili kuhano vino, razmislite i o novom sadržaju, jer, blagdanska čarolija bit će ljepša uz dobru kazališnu predstavu.Osim toga, umjetnosti dasaka koje život znače valja se učiti od malena. Znaju to u Turističkoj zajednici Grada i POU Relković, stoga su, ovaj vikend, uz brojne sadržaje za odrasle, pripremili ponešto i za najmlađe. Uvjerite se u to u subotu, 4.prosinca, posjetom gradskom parku, gdje vas od 11 sati, čeka ekipa kazališta La La Land, specijaliziranog za kreiranje i izvedbu visokovrijednih edukativno-zabavnih predstava i radionica za djecu iz područja prirodnih znanosti i umjetnosti. Gosti iz Zagreba male i velike s nestrpljenjem čekaju s predstavom Dan u laboratoriju Djeda Mraza, iznimno zabavnoj kazališnoj priči kroz koju će klinci saznati kako napraviti vulkan, velike balone od sapunice, vlastitu raketu, dim i još puno toga drugog. Riječ je o edukativnoj i interaktivnoj predstavi odigranoj više od 100 puta, na koju djeca sjajno reagiraju, stoga, ne propustite navratiti u gradski park.

Priliku za otkrivanjem blagdanske kazališne čarolije dan kasnije, u nedjelju, 5.prosinca, svim zainteresiranima nudi i Pučko otvoreno učilište M.A.Reković, uz predstavu Bjelobradi nosi darove. Riječ je o “priči” namjenjenoj djeci uzrasta od 3 do 9 godina, stvorenoj za blagdansko vrijeme, veseloj i poučnoj predstavi u kojoj se dobrota nagrađuje, a zločestoća osuđuje, koja malene poziva na ljubav i dobrotu, ali i poštovanje prema starijima. Iza “Bjelobradog koji nosi darove” stoji obiteljski Teatar Gavran-perom, otac Miro, režijom, majka Mladena, te glumačkom izvedbom sin Jakov, zajedno s Lukom Bjelicom i Zoranom Vukić. I dok je o kvaliteti Mirinih kazališnih tekstova za odrasle sve već rečeno, važno je spomenuti i kako je najpoznatiji Novogradiščanin lektirni pisac za djecu i mlade, ali i hrvatski kandidat za međunarodnu nagradu Andersen, najznačajniju svjetsku nagradu za književnost. Predstava u trajanju od 35 minuta u dvorani Doma kulture čeka svoje male posjetitelje od 10.30, pa svakako navratite i uživajte u kazališnoj čaroliji.

TEKST: S. Tarbuk               FOTO: Plakat

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn