TZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE – Završena druga faza projekta “Okusi graničarskog Posavlja”

Datum objave: 19. 4. 2019. | Kategorija: Gospodarstvo

SLAVONSKI BROD – Turistička zajednica Brodsko – posavske županije u 2019. godini nastavlja projekt brendiranja eno-gastro ponude i jedna je od jedanaest županija koje su uključene u nacionalni projekt “Okusi hrvatske tradicije”. Brodsko-posavska županija je pod nazivom “Okusi graničarskog Posavlja” u projekt do sada uključila 15 restorana iz cijele županije.

“Ideju o brendiranju eno- gastro ponude pokrenuli smo u rujnu 2017. godine imajući u vidu da je gastronomija važan dio identiteta pojedinog kraja, ali i sve značajniji motiv za putovanje te bitan element ocjene ukupnog zadovoljstva gosta destinacijom. U oblasti eno-gastronomskog turizma cilj nam je bio ujediniti poljoprivredu, gastronomiju, enologiju i kulturu koji su važan dio održivog razvoja destinacije,” naglasila je direktorica TZ Brodsko-posavske županije Ružica Vidaković.

Projekt “Okusi graničarskog Posavlja” u I. i II. fazi financira Turistička zajednica Brodsko-posavske županije uz potporu Brodsko-posavske županija. Realizacija I. i II. faze završena je krajem prošle godine. Izrađeni su jelovnici s ponudom tradicionalne hrane i promotivni materijali, a gastro ponuda postavljena je i na Internet stranice www.okusi.hr te www.tzbpz.hr gdje se mogu pronaći brošure s popisom nosioca standarda Okusi tradicije te s popisom specijaliteta.

Brošura će uskoro biti prevedena i na četiri strana jezika, engleski, njemački, talijanski i slovenski te će uz postojeće promo materijale biti sastavni dio mape prilikom promocije i posebnih prezentacija tradicijske gastronomije destinacije u zemlji i inozemstvu. Jer, osnovni cilj nam je unapređenje ponude tradicijskih jela i pića, izgradnja tržišne prepoznatljivosti i postizanje izvrsnosti,” naglasila je direktorica Vidaković Prvo takvo predstavljanje Brodsko-posavske županije slijedi početkom svibnja u Zagrebu te krajem rujna u Austriji.

TEKST: S. Pok   FOTO: www.tzbpz.hr

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn