TZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE – Stručna vinska obuka za dionike u turizmu

Datum objave: 10. 11. 2021. | Kategorija: Gospodarstvo

SLAVONSKI BROD – Turistička zajednica Brodsko-posavske županije u suradnji s Pupitres, savjetodavnim boutiqueom na području vina i vinarstva iz Zagreba, organizirala je 8. i 9. studenoga u Hotelu Savus stručnu vinsku obuku za dionike u turizmu.

Na obuku namijenjenu svim dionicima u turizmu odazvao se širok spektar ciljne skupine kao što su profesori Ugostiteljskih škola, konobari, voditelji restorana, vinari, direktori hotela i vlasnici ugostiteljskih objekta te svi oni koji su zaposleni u proizvodnji i prodaji alkoholnih pića.

Predavačica je bila vlasnica Pupitresa i vinskog bara Jelena Šimić Valentić sommelierka sa četrnaestogodišnjim iskustvom u svijetu vina gdje se profilirala kao vrhunski stručnjak koji djeluje na području regije. Pupitres je prvi boutique vinske kulture u Hrvatskoj kojeg je osnovala 2014. te održala više od 890 vinskih radionica. Autorica je knjige – prvog Vodiča kušanja vina zamišljenog kao vinski dnevnik pod nazivom Bilješke o vinu.

Obuka je održana u Hotelu Savus s ciljem da stečeno osnovno znanje o vinu i vinskoj kulturi kandidati mogu odmah primijeniti i u praksi po završetku obuke. Program vinske obuke sadržavao je pravilno posluživanje bijelih i crvenih vina te pjenušaca, dekantiranje crvenih vina, edukaciju o pojmovima sommelier, master sommelier, master od wine te sitlovima vina i vinskim regijama uz najznačajnije autohtone sorte grožđa. Polaznici su upoznati i s organoleptičkim analizama vina kroz stručnu vinsku tehnologiju te osjetilnom analizom jela s ciljem usklađivanja s vinom, ali i s komunikacijskim vještinama koje su potrebne prilikom ophođenja s gostima. Nakon obuke svi polaznici su dobili certifikat o položenom tečaju.

TEKST: S. P.          FOTO: TZ BPŽ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn