TZ BRODSKO POSAVSKE ŽUPANIJE – Poziv za sudjelovanje u projektu Safe Stay in Croatia

Datum objave: 04. 3. 2021. | Kategorija: Gospodarstvo

SLAVONSKI BROD – Hrvatska je zbog izrazito dobrih epidemioloških prilika tijekom protekle godine prepoznata kao sigurna destinacija. U želji da se navedeni trend i nastavi Ministarstvo turizma predstavilo je projekt „Safe Stay in Croatia“, web platformu putem koje svi zainteresirani dionici mogu pronaći informacije o tome što Safe stay in Croatia predstavlja, preuzeti sigurnosne oznake i ostaviti svoje dojmove.

Naime, riječ je o nacionalnoj oznaci sigurnosti pod nazivom Safe stay in Croatia, koja je važan kotačić u etabliranju Hrvatske kao sigurne i poželjne destinacije, ali i poticaj svim dionicima u lancu putovanja, od benzinskih postaja do zračnih luka i trajekata kao i hotelima, marinama, privatnim apartmanima, muzejima i drugim atrakcijama za nastavak pridržavanja epidemioloških mjera.

Hrvatska je zbog dobrih epidemioloških prilika u protekloj godini prepoznata kao sígurna destinacija, na čemu se nastavlja raditi i u 2021. Uz već na tržištu poznatu oznaku Svjetskog vijeća za putovanja i turizam (WTTC) Safe Travels, osmišljena je i nacionalna oznaka kako bi svi koji sudjeluju u turističkoj aktivnosti stvorili preduvjete za sigurnost i zdravlje kako sugradana tako i gostiju a samim time i preduvjete za pozitivne trendove kada je riječ o turističkim kretanjima.

U svrhu promocije predmetnog projekta, Hrvatska turistička zajednica će tijekom ožujka i travnja na tržištu Njemačke, Austrije, ltalije, Poljske, Velike Britanije, Češke, Slovačke, Madarske, Francuske i Nizozemske provoditi promotivnu kampanju. Uz promotivni dio, koji se odnosi na pozicioniranje Hrvatske kao dobro pripremljene i sigurne turističke destinacije, kampanja ima i edukativni karakter kako bi se goste upoznalo s protokolarnim i epidemiološkim mjerama koje se provode na svim razinama turističke djelatnosti i kako bi im se omogućio siguran i ugodan boravak u Hrvatskoj. Dodatno, promocija projekta će se provoditi putem videa na online kanalima i društvenim mrežama uz #SafeStayInCroatia te na najčitanijim online portalima na prethodno navedenim tržištima.

Isto tako, svi zainteresírani imaju mogućnost putem mrežne stranice www.safestayincroatia.hr pretraživati sve dionike turističkog sektora koji nose oznaku Safe stay in Croatia, pronaći relevantne informacije o zdravstvenim i sigurnosnim protokolima u sedam osnovnih kategorija, ali i pronaći informacije kako postupiti u slučaju sumnje na COVID-19.
Od potencijalnih 200.000 subjekata u turizmu koji bi mogli nositi te oznake, već prvog dana stranice na nju za to prijavilo više od 300. Turistička zajednica Brodsko-posavske županije poziva sve uključne u turističku djelatnost da se pridruže Safe stay in Croatia kampanji besplatnim preuzimanjem sigurnosne oznake te time doprinesu percepciji Hrvatske kao sigurne destinacije.

Priručnik za siguran boravak u Hrvatskoj možete pročitati OVDJE

Protokol za prijavu na Safe stay in Croatia možete pogledati OVDJE.

TEKST: S. P.      FOTO: HTZ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn