TZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE – Potpore događanjima u 2021. godini

Datum objave: 12. 7. 2021. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – Turistička zajednica Brodsko-posavske županije za podršku razvoju turističkih događanja ukupno je izdvojila 127.000,00 kn od čega su programska sredstva Brodsko – posavske županije za ovaj program 70.000,00 kn. danas je potpisala ugovore s 22 organizatora događanja.

Temeljem provedenog Internog poziva i odluke 2. sjednice Turističkog Turističke vijeća Turističke zajednice Brodsko – posavske županije održane 5. srpnja 2021.g. donijeta je Odluka o potporama kandidiranim manifestacija i događanjima iz programa „Potpore događanjima“ u 2021. godini.

“Imajući u vidu da su manifestacije jedan od motiva dolazaka gostiju u destinaciju te na taj način generiraju i multipliciraju promet u turističkom sektoru kao i u djelatnostima direktno ili indirektno povezanih Turistička zajednica je za podršku razvoju turističkih događanja ukupno izdvojila 127.000,00 kn od čega su programska sredstva Brodsko – posavske županije za ovaj program 70.000,00 kn, a danas su potpisani Ugovori sa ukupno 22 organizatora događanja. Sredstva će se refundirati sukladno Pravilniku i realizaciji događanja. Tri su događanja realizirana u svibnju i lipnju. Nadamo se da će se većina ostalih manifestacija također održati uz poštivanje svih aktualnih mjera koje su na snazi a odnose se na nadležnost županijskog Stožera za civilnu zaštitu,” rekla je direktorica TZ Brodsko-posavske županije Ružica Vidaković.

Predmet Internog poziva je bila dodjela bespovratnih novčanih sredstava Turističke zajednice Brodsko-posavske županije za manifestacije ili događanja koja doprinose unapređenju/obogaćivanju turističkog proizvoda/ponude destinacije BP županije, povećanju ugostiteljskog i drugog turističkog prometa, stvaranju prepoznatljivog imidža destinacije BP županije: „Čuvari prirode, Čuvari baštine, Čuvari okusa“, razvoj turističkih manifestacija koje su motiv dolaska u destinaciju, te razvoju kulturnog, sportskog i ostalih selektivnih oblika turizma. Sredstva su namijenjena isključivo za događanja koja se održavaju u 2021. godini i to za sufinanciranje troškova nabave roba i usluga za neposrednu realizaciju događanja. Prihvatljivi prijavitelji su bili Turističke zajednice i Udruge s područja Brodsko-posavske županije u funkciji glavnog organizatora, suorganizatora ili partnera .Turističke zajednice gradova i općina kao i Udruge imali pravo kandidirati do dvije (2) prijave.U svim vrstama oglašavanja organizator događanja morati će objaviti logo TZ BP županije kao sponzora manifestacije. Interni poziv je bio objavljen na web stranici Turističke zajednice www.tzbpz.hr/hr/ kao i na FB početkom lipnja 2021.g.

TEKST: S. Pok                 FOTO: TZ BPŽ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn