TZ BRODSKO-POSAVSKE ŽUPANIJE: Dani Okusa hrvatske tradicije u studenom

Datum objave: 14. 10. 2021. | Kategorija: Gospodarstvo

SLAVONSKI BROD – Turistička zajednica Brodsko-posavske župaije bila je domaćin sjednice Savjeta “Okusi hrvatske tradicije” koja je održana na salašu Savus. dogovoreno je da će se, nakon jednogodišnje stanke (zbog pandemije Covid-19), nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije održati u terminu od 15.-28.11.2021. godine. Očekuje se kako će biti uključeno oko 110 ugostiteljskih objekata nosioca standarda Okusi hrvatske tradicije s područja 13 hrvatskih županija.

Na sjednici Savjeta projekta Okusi hrvatske tradicije, kojoj su prisustvovali predstavnici 10 Županija potpisnica Ugovora o projektnoj suradnji, održanoj jučer 13.10. na Salašu Savus, dogovoreno je da će se, nakon jednogodišnje stanke (zbog pandemije Covid-19), nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije održati u terminu od 15.-28.11.2021. godine. Kako se očekuje, u ovo drugo izdanje navedene manifestacije, biti će uključeno oko 110 ugostiteljskih objekata nosioca standarda Okusi hrvatske tradicije s područja 13 hrvatskih županija.

Oni će gostima kroz 14-dnevno trajanje manifestacije svakodnevno nuditi 2 menija sastavljena od najmanje tri slijeda lokalnih tradicijskih jela. Restorani će ponudu oblikovati po vlastitom izboru u jednoj od četiri cijenovne grupe: od 75,00; 95,00; 125,00, ili 195,00 kuna. Drugi nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije biti će predstavljeni prigodnom konferencijom za medije u Zagrebu početkom studenoga, kada će ujedno biti predstavljen i prvi nacionalni katalog nosioca standarda Okusi hrvatske tradicije pripremljen u digitalnom i tiskanom izdanju.

Standard Okusi tradicije za 1 novi objekt

Standard Okusi hrvatske tradicije – Okusi graničarskog Posavlja danas je primio još jedan ugostiteljski objekt s područja Brodsko-posavske županije koji je zadovoljio visoke kriterije Pravilnika o dodjeli standarda. Restoranu Kuća piva iz Slavonskog Broda standard je uručila Ružica Vidaković, direktorica Turističkog ureda Brodsko-posavske županije, a primio ga je vlasnik objekta gospodin Željko Špalat.

Standard Okusi graničarskog Posavlja na području Brodsko posavske županije danas posjeduje četrnaest ugostiteljskih objekata. A na području 13 hrvatskih županija standard Okusi hrvatske tradicije danas posjeduje gotovo 130 ugostiteljskih objekata koji u ponudi imaju najmanje šest tradicijskih jela (od kojih su obvezno dva glavna jela s prilogom) i najmanje šest etiketa lokalnih pića, od čega su 4 vina.

TEKST: S. P./ TZ BPŽ            FOTO: TZ BPŽ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn