TZ BRODSKO – POSAVSKE ŽUPANIJE : #Čuvari baštine – postavljene obavijesne ploče “Spomen galerije Ivana Meštrovića”

Datum objave: 10. 3. 2022. | Kategorija: Društvo

SLAVONSKI BROD – S ciljem vidljivosti destinacije na turističkoj karti,TZ Brodsko-posavske županije ovih je dana postavila obavijesne ploče/ turističku smeđu signalizaciju vezanu uz Spomen Galeriju Ivana Meštrovića u Vrpolju, a kao informaciju putnicima, korisnicima autoceste A3 i A5.

U sklopu turističke ponude županije kao i promotivnih aktivnosti TZ Brodsko – posavske županije s ciljem vidljivosti destinacije na turističkoj karti , TZ Brodsko – posavske županije krajem 2021.g. Izradila je Prometni elaborat za postavljanje turističke signalizacije – obavijesnih ploča „Spomen galerije Ivana Meštrovića“ na autocesti A3 iz smjera Zagreba i Lipovca, a u dionici čvora Velika Kopanica, te uz autocestu A5 (Slavonika) iz smjera Osijeka ,a u dionici čvora Đakovo. Ovih dana obavijesne ploče su i postavljene.

Naime, Rješenjem Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Uprave za zaštitu kulturne baštine od 16.lipnja 2021. godine zgrada Spomen galerije u Vrpolju zaštićeno je kulturno dobro, upisano u Listu kulturnih dobara RH pod brojem Z 7464. Tako je uz Zbirku radova Ivana Meštrovića, koja je predstavljena u stalnom postavu, i zgrada u kojoj je smještena, projektirana po uzoru na djelo velikog hrvatskog kipara svjetskog glasa, postala kulturno dobro.

“Budući da se nalazimo uoči obilježavanja 50. godišnjice otvaranja ove po mnogo čemu jednistvene ustanove u slijedećoj godini (1972. – 2022.), jedan od darova za pola stoljeća djelovanja galerije u mjestu rođenja znamenitog kipara, su i turističke obavijesne ploče za kulurnu znamenitost – informacija putnicime korisnicima autoceste A3 i A5.” pojasnila je direktorica TZ BPŽ Ružica Vidaković.

Ostvarivanjem ovoga projekta TZ Brodsko – posavske županije je bila čast ali i obveza doprinijeti promociji i očuvanju hrvatske kulturne baštine u kojoj Meštrovićevo djelo ima posebno mjesto, a kojim se ponosi Brodsko-posavska županija i ovaj dio Hrvatske, te obogaćuje i poboljšava turističku promidžbu naše kulturne baštine. Također smo ovim projektom dodatno obogatili sadržaj i brand projekta izgradnje Eko etno kuče u Vrpolju čiji je TZ BPŽ partner sa zadaćom promocije i brendiranja destinacije,” zaključila je direktorica TZ BPŽ Ružica Vidaković.

TEKST: S. P.            FOTO: TZ BPŽ

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn