TURISTIČKI PROJEKT – Počeli radovi uređenja “Požeške kuće”

Datum objave: 24. 3. 2015. | Kategorija: Društvo

DSC05259

POŽEGA – Zajednički projekt budućeg turističkog centra za posjetitelje  Grada Požege i Turističke zajednice pod nazivom Požeška kuća, krenuo je u prvu etapu realizacije. Započeli su radovi na uređenju fasade, zamjene stolarije i krovišta. Ukupna vrijednost projekta obnove nekadašnjeg Gradskog podruma u Centar za posjetitelje je  1,9 milijuna kuna, a njegova realizacija provodit će se u tri etape.

Za prvu etapu Grad Požega je od resornog ministarstva dobio 500.000 kuna, dok će Grad osigurati 165.000 kuna. Druga etapa koja će također biti kandidirana na natječaj Ministarstva turizma, bit će uređenje prizemlja i podruma, a treća uređenje interijera, odnosno kompletnog objekta.
Požeška kuća sastavi je dio turističke priče temeljene na povijesnim i kulturnim vrijednostima te etno-gastro baštini o Požegi kao gradu finih okusa i doživljaja kroz sva četiri godišnja doba.

 

DSC05260

“Požega je destinacija kreativnog turizma, a turističku ponudu temeljimo na tradicijskim vrijednostima. To je naša povijest, kultura, gastronomija, glazba uz naše manifestacije. Požeška kuća bit će jedan novi iskustveni doživljaj u kojem će naš posjetitelj upoznati upravo tu tradiciju i način života na ovim prostorima kroz razgledavanje, radionice i interakcije te poželjeti da nam se ponovo vrati,” naglasila je direktorica ureda Turističke zajednice Silvija Podoljak o ovom projektu.

U Požeškoj kući, osim ureda turističke zajednice i turističkog informativnog centra, gostima će biti na raspolaganju prijemna dvorana te suvenirnica finih okusa  s autohtonim proizvodima domaćih proizvođača.

TEKST: S. Pok     FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn