TURISTIČKA ZAJEDNICA GRADA PLETERNICE – Uručena nagrada za najljepšu okućnicu Marku Mikiću iz Pleternice

Datum objave: 01. 7. 2019. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – Turistička zajednica Grada Pleternice i ove je godine u sklopu Lipanjskih dana amaterskog stvaralaštva provela izbor najljepše okućnice na području grada. Nagrada je ove godine pripala okućnici Marka Mikića u ulici Kralja Zvonimira 69. Novčanu nagradu u iznosu od tisuću kuna i priznanje Marku su danas uručile direktorica TZ Grada Pleternice Marija Šarić i voditeljica stručne komisije Tea Peričić.

Na svojoj okućnici Marko i njegova supruga različite vrste ukrasnih trajnica i jednogodišnjeg cvijeća sade i njeguju već godinama. Uz malu fontanu u samom dvorištu, na prostoru okućnice napravili su ribnjak, te nasad paulovnije u čijem hladu, kako je naglasio Marko, namjeravaju izgraditi i malu ljetnu kućicu. “Sve je uglavnom uzgojeno iz sjemena, a posude sam napravio od odbačenog materijala. Uređujemo taj prostor već više od deset godina, a ovo priznanje i nagrada nam je dobar poticaj jer novčani dio nagrade iskoristit ću za neke nove kreativne ideje,” rekao nam je Marko.

“Svake godine sve je veći broj prijava što nam je posebno drago. Ove godine imali smo deset prijava. Okućnica obitelji Mikić imala je sve tražene elemente, zaokruženu priču, a posebno zbog recikliranja materijala te uzgoja vlastitih sadnica iz sjemena,” rekla je magistra agronomije Tea Peričić koja je vodila ocjenjivačku komisiju.

“Prije četiri godine kada smo pokrenuli ovu akciju cilj nam je bio nadograditi program LIDAS-a nekim novim sadržajem koji će ostaviti trajniji trag u prostoru grada. To se savršeno uklopilo i u plan rada Turističke zajednice Grada Pleternice koja želi potaći uređenje grada te da se sve više ljudi u to uključi,” rekla je direktorica TZ Grada Pleternice Marija Šarić.

“Ovom simboličnom nagradom pokušavamo nagraditi taj trud, jer ako se uredi svaka, bar peta okućnica, Pleternica će biti ljepša i nama i turistima – cijela slika Pleternice će biti ljepša. Možda je to mali korak, ali uvjereni smo da će u budućnosti donijeti pozitivne pomake,” naglasila je direktorica Šarić.

TEKST: S. Pok       FOTO: S. Pok

Slavonski © - 2014 - 2020 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn