TRG SV. TEREZIJE AVILSKE – Već se naziru nove vizure

Datum objave: 13. 8. 2016. | Kategorija: Društvo

n (2)

POŽEGA – Radovi na rekonstrukciji i uređenju Trga sv. Terezije Avilske koji su počeli u travnju ove godine odvijaju se planiranim ritmom i vrlo je vjerojatno kako će biti gotovi do očekivanog roka, 15. listopada 2016. godine.

Blagdan svoje zaštitnice Požega će tako proslaviti s novouređenim trgom čija je vrijednost oko 8 milijuna kuna i jedan je od kapitalnih projekata koje Grad Požega realizira iz kreditnog zaduženja.  Ovih dana  radnici tvrtke Presoflex gradnja počeli su zahtjevan posao postavljanja kocki na plohu trga, a na podlozi nedaleko spomenika fra Luki Imbrišimoviću Sokolu već se nazire buduća glazbena fontana. Novouređeni trg donijet će značajno proširenje pješačke zone u samom središtu grada, najavio je gradonačelnik Vedran Neferović.

nn

“Projekt uređenja ovog trga je jedna vrijednost koju će naši građani imati u ovom gradu, koja će biti prepoznatljiva ne samo zbog toga što je Požega središte biskupije, te se on nalazi ispred katedrale, već zato što s ovim projektom zapravo počinjemo etapu uređivanja uže zone grada. Grad koji nema jedan trg u cijelini zatvoren za promet gubi puno. Mi ćemo imati trg koji će biti zatvoren za promet, koji će biti ispred katedrale, a bit će to uređeni prostor na koji ćemo nadovezati projekt uređenja Starog grada s rješavanjem  i izmještanjem Dječjeg vrtića Pod gradom i novim parkingom gdje bi smo zaista uredili cijelu jezgru grada Požege, formirali je prema zahtjevima vremena ali i stvorili grad po mjeri stanovnika i trgove s kojima ćemo se moći ponositi,” rekao je gradonačelnik Neferović. Paralelno sa uređenjem trga traje i obnova i ličenje pročelja na katedrali, zgradi Župnog dvora i susjednoj Dvorani sv. Terezije što će također doprinijeti ljepšem izgledu cijelog prostora.

TEKST: S.P.       FOTO: D. K.

Slavonski © 2013 - 2023 sva prava pridržana
hosting : Plus hosting web : exdizajn