TRG BEĆARCA U PLETERNICI – Sklad s baštinom, ljudima i gradom

Datum objave: 09. 6. 2019. | Kategorija: Društvo

PLETERNICA – Trg u bojama slavonskih polja  punu će  ljepotu  svojim Pleterničanima i njihovim gostima prvi put pokazati u sklopu Lipanjskih dana amaterskog stvaralaštva. I to prigodnim  programom pod nazivom “Večer bećarca i gange” koji će se održati 14. lipnja od 20,00 sati. No, mnogi su ga već punim srcem i korakom prihvatili.

Trg i muzej bećarca u Pleternici je projekt prekogranične suradnje Grada Pleternice s općinom Tomislavgrad u Bosni i Hercegovini. Ovaj projekt naziva “Kulturna ruta bećarca i gange” financiran je u iznosu od 85 posto u okviru programa INTERREG-IPA CBC. Gradu Pleternici odobrena su sredstva od 17,5 milijuna kuna u partnerstvu s općinom Tomislavgrad, Turističkom zajednicom Grada Pleternice, Poduzetničkim centrom i njihovim Kulturno-informativnim centrom.

Projekt uređenja središta Pleternice izvodi se prema projektu arhitekata iz ateliera Rusanov ured, a Pleterničani već sada mogu u lipanjskim danima i sadržajima uživati i na svom novom trgu, koji uz preuređeni Stari park, zove na druženje na svojim tribinama, odmaranje ali i uživanje u priredbama kojih će ovih dana biti u izobilju. U bojama slavonskih polja Trg bećarca u sklopu tribine ima i Muzej bećarca, a vrlo uskoro zažuborit će i fontana. Prostor koji slavi bećarac, jedinstvenu, svjetski prepoznatu nematerijalnu kulturnu baštinu tek nam treba otkriti svoje čari ali i potvrditi mjesto koje mu se već sada otvara na pleterničkoj kulturno-turističkoj mapi. Vidimo se 14. lipnja na Večeri bećarca i gange – na Trgu bećarca. Do tada – zavirite malo…

TEKST: S. Pok      FOTO: S. Pok

Slavonski ©   2013 - 2024 sva prava pridržana
hosting: Plus hosting web: exdizajn